HT preuzima tehnološku jedinicu za izgradnju i održavanje svoje mreže od ENT Servisa

In Strateški savezi
ht

Hrvatski telekom (HT) nakon gotovo deset godina preuzima nazad tehnološku jedinicu za izgradnju i održavanje svoje mreža od Ericsson Nikola Tesla Servisi (ENTS), izvijestili su u petak iz HT-a, dodajući da je ta jedinica dio razvojne strategije HT-a te da je prijenos, zajedno sa zaposlenima, predviđen 1. siječnja 2024.

Tehnološku jedinicu za izgradnju i održavanje mreža HT je izdvojio u ENTS od rujna 2014., a ta jedinica, dodaju iz HT-a, obuhvaća poslove planiranja i izgradnje fiksne i mobilne mreže, održavanja elektroničke komunikacijske infrastrukture, nadzora telekomunikacijske mreže, terenskog održavanje aktivne pristupne mreže i pasivne mreže.

“Objedinjavanjem svih strateških segmenata poslovanja unutar kompanije, HT nastavlja s transformacijom operativnog modela, poboljšava fleksibilnost poslovanja sukladno industrijskim trendovima te stvara preduvjete za daljnji razvoj fiksne i mobilne mreže”, ističu iz HT-a.

Objašnjavaju i da će im novi operativni model omogućiti daljnju optimizaciju poslovanja, a korisnicima još bržu i kvalitetniju uslugu.

Za suradnja s ENTS tijekom proteklih godina naglašavaju da je bila jako uspješna u više područja, uključujući i najveće uvođenje optike u Hrvatskoj, modernizaciju mobilne mreže, uvođenje 5G usluga, uz najveću razinu zadovoljstva korisnika u povijesti HT-a.

Predsjednik uprave HT-a Kostas Nebis poručio je da kompaniju Ericsson Nikola Teslom smatraju jednim od najpouzdanijih i najprofesionalnijih partnera u telekomunikacijskoj industriji te da će suradnju nastaviti u drugim segmentima.

Član uprave HT-a Boris Drilo istaknuo je da će ponovno preuzimanje aktivnosti planiranja, izgradnje i upravljanja od ENTS-a omogućiti HT-u daljnje poboljšanje internih sposobnosti s ciljem daljnjeg jačanja kvalitete mreže i dodatnog poboljšanja usluga.

Istodobno je zaposlenicima ENTS-a angažiranim na poslovima izgradnje i održavanja HT mreže poželio dobrodošlicu u HT Grupu.

Ti zaposleni su, po ocjeni predsjednice ENT-a Gordane Kovačević, iskazali veliki trud i predanost u području izgradnje i održavanja HT mreže, posebice tijekom izvanrednih okolnosti covid-19 pandemije i razornih potresa u Hrvatskoj.

Poručila je da ENT kao lider na ICT tržištu ostaje snažno usmjeren na digitalnu transformaciju industrija i društva, s fokusom na profitabilnija i strateška područja iz temeljnog poslovanja i investiranju u održivu budućnost.

Odličnu suradnju sa HT-om i uspješno ispunjavanje ugovornih obveza prema tom telekomu naznačio je i direktor ENTS-a Dario Runje, zahvalivši se svima posebice na trudu u najzahtjevnijem razdoblju od 2019. do 2023., bez koje kvaliteta usluga koje su pružali HT-u ne bi bila moguća.

Kompanija ENTS će do kraja 2023. profesionalno, uz zadržavanje najviše kvalitete usluge, izvršavati sve aktivnosti iz trenutno važećeg ugovora za HT, a u suradnji s matičnom kompanijom ENT tijekom ove godine i u idućem razdoblju nastavlja s realizacijom obveza za ostale kupce, zaključio je Runje. (H)

You may also read!

alilovic

Zagrebačka županija s rastom turizma, u 2024. očekuje daljnji rast

U Zagrebačkoj županiji sve više se ulaže u kvalitetan i održiv turizam što donosi porast turističkog prometa i očekivanje

Read More...
primorac

Primorac ne želi vjerovati da su poslodavci prisvojili uštede od poreznih izmjena

Ministar financija Marko Primorac izjavio je u srijedu da ne želi vjerovati da su pojedini poslodavci smanjenjem bruto plaća

Read More...
Katarina Kraljević

Promjena u upravi Erste banke

Zdenko Matak, član uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. („Erste banka“) nadležan za Sektor građanstva, Sektor razvoja poslovanja s građanstvom, Sektor

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design