Generali postigao rekordan operativni rezultat

In Osiguranja
Philippe Donnet

Operativni rezultat dosegnuo je 5,2 milijardi eura (+ 0,3%), potpomognut pozitivnim doprinosima neživotnih osiguranja (P&C), upravljanja imovinom i Holdinga te ostalih poslovnih segmenata.

Ukupna zaračunata bruto premija dosegla je 70,7 milijardi eura (+ 0,5%), s elastičnim i profitabilnim premijama neživotnih osiguranja (P&C) i visokokvalitetnim neto priljevom životnih osiguranja u iznosu od 12,1 milijardi eura. Odlična kombinirana kvota na 89,1% (-3,5 p.p.) u odnosu na kategoriju i izvrsna profitabilnost novih poslova segmenta životnih osiguranja od 3,94%.

Neto dobit iznosi 1.744 milijuna eura (-34,7%), na što su utjecala jednokratna umanjenja vrijednosti ulaganja uglavnom u prvoj polovici godine. Bez troškova Izvanrednog međunarodnog fonda za Covid-19 i transakcije upravljanja obvezama, prilagođena neto dobit iznosila je 2.076 milijuna eura (-12,7%).

Izvrsna pozicija kapitala potvrđena je omjerom solventnosti od 224%, što je imalo koristi od rekordnog generiranja kapitala u iznosu od 4 milijardi eura.

Predložena dividenda po dionici od 1,47 eura, podijeljena u dvije tranše od 1,01 eura, odnosno 0,46 eura.

Glavni izvršni direktor Generali Grupe Philippe Donnet izjavio je: „Danas predstavljamo izvrsne rezultate, postignute u neviđenom kontekstu zbog krize generirane pandemijom. To potvrđuje veću otpornost Generalija u usporedbi s našom kategorijom, kako s tehničkog gledišta, tako i s obzirom na poziciju kapitala. Drugu godinu zaredom postigli smo najbolji operativni rezultat Grupe ikad, a zahvaljujući daljnjem rastu dividende nastavljamo stvarati vrijednosti za sve naše dionike. Ušli smo u posljednju godinu našeg strateškog plana i u dobroj smo poziciji postići sve ciljeve ‘Generali 2021’. Definirali smo i implementirali novu organizacijsku strukturu kako bismo osigurali, ne samo uspjeh ovog plana, već i pripremu za sljedeći strateški ciklus. Grupa je ubrzala svoju poslovnu transformaciju kako bi zajamčila da imamo distributivni model koji sve više kombinira i fizički i digitalni pristup, a zahvaljujući inovativnom duhu naših zaposlenika i agenata osigurava da smo sada bliži svojim klijentima nego ikad prije. Naposljetku, vrlo sam ponosan što je u kritičnom trenutku krize Generali odmah poduzeo mjere s našim Izvanrednim međunarodnim fondom i ostalim inicijativama od utjecaja kako bi podržao zajednice i područja na kojima poslujemo.”

GRUPA GENERALI
Generali osiguranje d.d. dio je Generali Grupe – jednog od globalnih osigurateljnih lidera i upravitelja imovinom. Osnovan 1831. godine, Generali je prisutan u 50 zemalja svijeta, s ukupnim premijskim prihodom većim od 70 milijardi eura u 2020. godini. Gotovo 72 000 zaposlenih skrbi o 61 milijuna klijenata i Grupa ima vodeću poziciju u Europi te sve veću prisutnost u Aziji i Latinskoj Americi. Ambicija Generalija jest biti #Lifetime – cjeloživotni partner svojim klijentima, u svim fazama njihova života, kroz ponudu inovativnih i personaliziranih rješenja, uz podršku snažne distribucijske mreže.

Grupa u Austriji, srednjoistočnoj Europi i Rusiji posluje u 13 zemalja kroz Regionalni ured za Austriju, srednjoistočnu Europu i Rusiju, smješten u Pragu te je među tri vodeća osiguravatelja u regiji.

Izvanredni međunarodni fond Generali Grupe
Generali Grupa osnovala je Izvanredni međunarodni fond, iznosa do 100 milijuna eura, s ciljem rješavanja izvanrednih situacija uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19. Fond je dostupan u zemljama u kojima Generali djeluje, s ciljem pružanja trenutne pomoći u ovoj brzorazvijajućoj krizi, a srednjoročno je namijenjen podršci naporima ekonomskog oporavka u zemljama pogođenima pandemijom.

U sklopu donatorske inicijative Generali je u Hrvatskoj donirao 150.000,00 EUR, protuvrijednost u HRK, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, koji će sredstva iskoristiti za sanaciju objekata u Rockefellerovoj ulici u Zagrebu oštećenih uslijed potresa, kao i za podržavanje daljnjih napora u osiguravanju svih potrebnih resursa zdravstvenom sustavu pri lokalnom upravljanju i savladavanju pandemije COVID-19.

You may also read!

wall

Na Wall Streetu novi rekordi, europske burze oštro pale

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, zahvaljujući snažnom rastu cijena

Read More...
benzin

Procjene o opskrbi podigle cijene nafte iznad 83 dolara

Cijene nafte prekoračile su u petak na međunarodnim tržištima 83 dolara budući da su procjene o nedostatnoj opskrbi pred

Read More...
turizam

Hrvati na putovanja potrošili 2,6 mlrd eura

Stanovnici Hrvatske u 2023. su na višednevna putovanja po Hrvatskoj i inozemstvu potrošili gotovo 2,2 milijarde eura, a na

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design