Grupa UniCredit prelazi na Mastercard Touch Card™ kartice prilagođene slijepim i slabovidnim osobama

In Bankarstvo
Grupa UniCredit prelazi na Mastercard Touch Card™ kartice prilagođene slijepim i slabovidnim osobama

Paneuropska banka čija je članica i Zagrebačka banka prva je bankarska grupa koja je lansirala ovu karticu za sve svoje proizvode na 12 tržišta.

U sklopu partnerstva s Mastercardom, Grupa UniCredit migrirat će sve svoje debitne, kreditne i prepaid kartice na Mastercard Touch Card™. Klijenti UniCredita, čija je Zagrebačka banka članica, moći će koristiti kartice koje omogućuju jednostavno korištenje slijepim i slabovidnim osobama.

Kartice s novom opcijom trenutno su dostupne u Hrvatskoj (Zagrebačka banka) i Italiji te će tijekom 2024. godine biti postupno dostupne svim klijentima Grupe u 12 zemalja, što uključuje oko 20 milijuna kartica.

Bočni bridovi kartica Mastercard Touch Card™ donose izrez koji pomaže klijentima da prepoznaju pravu karticu dodirom. Zahvaljujući izrezu, klijenti s oštećenjima vida mogu lako razlikovati svoje kartice prilikom plaćanja.

Kartica je osmišljena kako bi povećala neovisnost osoba s oštećenjem vida pri plaćanju putem interneta ili u trgovini. Procjenjuje se kako u Europi ima više od 30 milijuna slijepih i slabovidnih osoba, a u prosjeku 1 od 30 Europljana doživi gubitak vida.

Uključivost je sastavni dio kulture i društveno odgovorne strategije Grupe UniCredit, a ova inicijativa dokaz je predanosti banke poticanju inkluzivnijeg društva.

U skladu s ESG načelima Grupe UniCredit, kartica je izrađena od recikliranog PVC-a, a na svakoj se novoj kartici nalazi i oznaka certifikata održivosti Mastercard Sustainable Card Badge.

„UniCredit i Mastercard čvrsto su usmjereni prema budućnosti. Naše partnerstvo spaja UniCreditovu mrežu europskih banaka i inovativnost s Mastercardovom stručnošću na području kartičnog plaćanja te nam omogućuje pružanje besprijekornog iskustva za sve naše klijente u Europi, uz naglasak na inkluziju i održivost. Kroz osnaživanje naših zajednica osiguravamo pristup financijskim alatima svima kojima su oni potrebni. Zbog toga sa zadovoljstvom najavljujemo integraciju izreza u naše kartice za slijepe i slabovidne klijente, dok su kartice izrađene korištenjem certificiranih održivih materijala. Banke imaju ključnu ulogu u oblikovanju boljeg svijeta, a ovo je još jedan način na koji želimo pokazati našim klijentima da smo tu da ih podržimo”, istaknuo je Alberto Palombi, direktor Platnih rješenja Grupe UniCredit.

„Inkluzija je u srži vrijednosti Mastercarda, a Mastercard Touch Card™ primjer je naše predanosti standardima platnih kartica koje promiču uključivost. Oduševljeni smo što radimo s cijenjenim partnerom kao što je UniCredit kako bismo pružili rješenja usmjerena na klijente koja povećavaju pristupačnost”, dodao je Mark Barnett, predsjednik Mastercard Europe.

You may also read!

Ulaganje u djecu je ulaganje u buducnost

Ulaganja u djecu i mlade najvažnija su ulaganja za bolju budućnost

Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s časopisom „Gloria” organizirao je konferenciju „Djeca su naš najvažniji posao” s ciljem

Read More...
Lisinski-pbz

Održano svečano događanje PBZ grupe „Kad srca pjevaju“

Uručene donacije ukupnog iznosa 315.000 eura za bolju budućnost djece i mladih. U utorak je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Read More...
sajam

Hrvatske prehrambene tvrtke na PLMA-inom međunarodnom sajmu u Amsterdamu

Na međunarodnom sajmu World of Private Label, koji se u organizaciji PLMA (Udruženja proizvođača privatnih robnih marki) održava u

Read More...

2 commentsOn Grupa UniCredit prelazi na Mastercard Touch Card™ kartice prilagođene slijepim i slabovidnim osobama

  • Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-maila ( davidsonalbertloan @gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY.

  • Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-maila ( davidsonalbertloan @gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY. ,,-

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design