HGK traži ukidanje ograničenja rada svih trgovina

In Porezi / zakoni
Zaher

Hrvatska gospodarska komora zatražila je od Stožera civilne zaštite ukidanje ograničenja u radu svih trgovina.

„Trenutna povoljna epidemiološka slika daje mogućnost da se otvore sve trgovine, naravno, uz strogo provođenje potrebnih epidemioloških mjera. Ovih dana se sve više ljudi vraća na posao, a većina ih ne stiže u kupovinu do 17 sati i to stvara nepotreban pritisak na trgovine i gužve koje ugrožavaju zdravlje. Uvođenjem normalnog radnog vremena bi se to optimiziralo, a koristi bi imalo cijelo gospodarstvo“, istaknuo je potpredsjednik HGK za trgovinu i financijske institucije Josip Zaher, dodajući kako sigurnosne mjere treba odrediti prema broju posjetitelja u odnosu na kvadraturu prostora.

„To će omogućiti otvaranje gotovo svih trgovina, bez diskriminacije, a posebnu pozornost treba posvetiti otvaranju velikih trgovačkih centara zbog velike fluktuacije kupaca“, pojasnio je Zaher, uz napomenu kako je trgovina iznimno važna djelatnost za hrvatsku ekonomiju i da trebamo što prije omogućiti normalizaciju uvjeta rada kako bi se zaustavio pad gospodarske aktivnosti.

Podsjećamo, trgovina na veliko pala je za 8,1 posto (s 9,6 na 8,9 milijardi kuna) u prošlom mjesecu u odnosu na ožujak lani, dok je u trgovini na malo situacija nešto bolja, jer je iznos fiskaliziranih računa pao za 2,9 posto, sa 7,3 milijarde kune na 7,1 milijardu.

You may also read!

Dinko Lucić predsjednik Uprave PBZ-a i Zlatko Dalić

Izbornik Dalić i dalje brend ambasador PBZ Grupe i Premium Visa kartica

Zlatko Dalić i PBZ Grupa vjerno jedni uz druge. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i predsjednik Uprave Privredne banke

Read More...
wallstreet

Na Wall Streetu novi rekordi, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, što se ponajviše zahvaljuje

Read More...
nafta

Cijene nafte iznad 83 dolara, u fokusu OPEC+

Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima iznad 83 dolara pod utjecajem špekulacija da će vodeći proizvođači

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design