Hotelijeri jačaju održivo poslovanje kroz partnerstvo s najvećom svjetskom organizacijom za zaštitu prirode

In Iz svijeta
Uros Delic

Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) sklopila je memorandum o suradnji s udrugom WWF Adria koja je dio mreže WWF-a, najveće svjetske organizacije za zaštitu prirode. WWF djeluje u više od 100 zemalja diljem svijeta te podupire oko 3000 najrazličitijih projekata očuvanja i zaštite okoliša.

Suradnja WWF Adrije i UPUHH-a će se bazirati na aktivnostima usmjerenim na osnaživanje razumijevanja i sudjelovanja domaćih kompanija u različitim projektima vezanima uz održivo poslovanje, zaštitu prirode, a dvije su udruge dogovorile i organiziranje i promociju zajedničkih događaja, kao i edukacija, predavanja i treninga.

“Kao stručna udruga orjentirani smo na podršku svojim članovima u ključnim temama za poslovanje, a održivost i visoki ESG standardi sve više postaju odrednica konkurentske prednosti u turizmu. Suradnja s WWF omogućit će transfer najboljeg znanja o zaštiti okoliša kroz najrazličitije projekte koje udruga provodi diljem svijeta, i vjerujem da će to biti vrijedno našim hotelskim kompnijama. Dodatno, neke od naših članica već duže vrijeme samostalno sudjeluju u aktivnostima WWF-a pa je ovakva suradnja bila logičan korak za cijelu udrugu”, rekao je Bernard Zenzerović, direktor Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH).

Na prvom zajedničkom webinaru UPUHH-a i WWF-a predstavljeni su projekti i aktivnosti usmjereni na smanjenje otpada od hrane u hotelima i ugostiteljskim objektima, procjenu usklađenosti održive nabave ribe i morskih plodova, kao i potencijal WWF-a u podršci postojećim ključnim ESG aktivnostima hotelskih kompanija.

“WWF globalno podržava korporacije da posluju održivije i ostave manji utjecaj na prirodu. Posebno nam je važna suradnja sa sektorom turizma koji ima važnu ulogu u očuvanju naše prirode, koja i jest glavni motivator turista koji posjećuju Hrvatsku. Zajedno s udrugom hotelijera i njenim članovima namjeravamo provesti aktivnosti usmjerene na održivije poslovanje hotela koje treba biti, što je više moguće, u skladu s prirodom”, rekao je Uroš Delić, menadžer za suradnju sa korporacijama u WWF Adria.

You may also read!

Globalna utrka u generativnoj AI: Kina vodi u korištenju, SAD u implementaciji, dok Europa kaska

Globalna utrka u generativnoj AI: Kina vodi u korištenju, SAD u implementaciji, dok Europa kaska

Vođe su zabrinuti zbog nedostatka razumijevanja, poslovne strategije te nedovoljne količine podataka i pripremljenosti za regulaciju; dok su primarni

Read More...
IKEA povlači određene VARMFRONT prijenosne punjače zbog opasnosti od požara

IKEA povlači određene VARMFRONT prijenosne punjače zbog opasnosti od požara

IKEA potiče sve kupce koji posjeduju VARMFRONT prijenosni punjač od 10 000 mAh (broj modela E2038) s oznakom datuma

Read More...
Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici

Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27. srpnja na zadarskoj rivi, najavljeno

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design