Istra ovoga proljeća priprema vrhunske gourmet doživljaje

In HoReCa
Istra ovoga proljeća priprema vrhunske gourmet doživljaje

Istra će i ovoga proljeća postati mjesto nezaboravne „gourmet avanture“ za brojne gurmane i ljubitelje autohtonih istarskih delicija. Naime, od 8. do 15. svibnja održat će se novo, 18. izdanje gourmet eventa „Putevima rovinjskih delicija“ koje iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja u Istru.

Nastao u organizaciji Udruženja obrtnika Rovinj te uz podršku Turističke zajednice grada Rovinja i turističke kompanije Maistra, ovaj gourmet event ima za cilj brojnim domaćim, ali i stranim gostima predstaviti tradicionalne rovinjske i istarske specijalitete koji su prepoznati diljem svijeta.

Bogata gourmet ponuda Istre u posljednja dva desetljeća zauzima cijenjeno mjesto na svjetskoj turističkoj pozornici, a najpoznatiji svjetski vodiči danas Istru stavljaju u sam vrh svjetskih gourmet destinacija čime potvrđuju jamstvo njezine visoke kvalitete. Prema nekim istraživanjima, svaki treći gost Istru posjećuje zbog tradicionalne kuhinje, a upravo će jedinstveni specijaliteti istarske kuhinje biti predstavljeni i u sklopu novog izdanja ovog gourmet eventa.

Naime, svi istinski gurmani koji ovoga svibnja krenu „Putevima rovinjskih delicija“, u sklopu ovog gourmet programa moći će kušati brojne istarske specijalitete Rovinja i okolice koje će za njih pripremati renomirani chefovi sedam poznatih lokalnih restorana kao što su Brancin Da Nino, Feral, Fortuna, Graciano, Lounge&Coctail Bar Ocean Prime, Santa Roma i Štorija.

Za njihovim stolom brojne goste očekuju riblji i mesni meniji po promotivnim cijenama, a naglasak je na autohtonim i sezonskim namirnicama te pažljivoj pripremi, kao i na domaćim vinima lokalnih vinara koja se savršeno sljubljuju uz neodoljiva istarska jela. Bakalar i posutice, maneštra, vongole na buzaru, file brancina u umaku s tartufima, pljukanci, njoki na divljači te domaći pršut i sir su samo su neke od delicija koji će goste dočekati na proljetnom meniju u Rovinju i okolici.

Svi gosti koje u Rovinj i okolicu dovede želja za otkrivanjem tradicije i tradicijskih okusa jednostavno ne smiju propustiti ovaj nezaboravan gourmet doživljaj.

You may also read!

Mislav Vučić i Ivana Gažić

Uvrštenje obveznica JGL-a povezanih s održivošću

Emisija je izdana u ukupnom nominalnom iznosu od 60 milijuna eura uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 4,125%, što

Read More...
Otvoreni CroAGRO i Sajmovi hrane i zdravog življenja

Otvoreni CroAGRO i Sajmovi hrane i zdravog življenja

U četvrtak su na Zagrebačkom velesajmu otvoreni CroAGRO i SAJMOVI HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA. Na sajmovima izlaže 350 izlagača na

Read More...
izjave-bogovic

Cijene nekretnina nisu pale, manjak ponude ostaje najveći izazov

Podizanjem razine kvalitete usluge, profesionalnim pristupom agenata u posredovanju nekretninama i poštivanjem Kodeksa etike, važno je povećati povjerenje građana

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design