Jana za male pacijente specijalne bolnice Gornja Bistra

In DOP
Jana_Znak paznje

Kupnjom negazirane prirodne mineralne vode Jana u Konzumu pomažete u prikupljanju novčanih sredstava potrebnih za kupnju medicinskih kreveta za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra.

Jana, prirodna mineralna voda, pokrenula je humanitarnu akciju „Znak pažnje koji stvara razliku“ za nabavu novih medicinskih kreveta malim, teško bolesnim pacijentima Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, jedinoj takvoj bolnici u Republici Hrvatskoj.
Od svakog pakiranja negazirane prirodne mineralne vode Jana dio sredstava će se odvojiti za donaciju Specijalnoj bolnici Gornja Bistra. Akcija će se provoditi od 15. travnja do 30. svibnja 2021. godine u svim Konzumovim poslovnicama diljem Hrvatske.

Zašto bolnica u Gornjoj Bistri?
Među tisućama oštećenih objekata koje je razorni potres pogodio koncem prošle godine, našla se i bolnica u Gornjoj Bistri. Tom prilikom je 45 malih pacijenata, zajedno s osobljem, premješteno u Specijalnu bolnicu Naftalan u Ivanić-Gradu, dok su zahtjevniji pacijenti, koji trebaju potporu kisikom i ovisni su o respiratorima, ostali u bolnici, ali su bili premješteni u prostorije u prizemlju zgrade koje su statičari ocijenili kao najsigurnije. Krajem veljače 2021. godine, nakon što je objekt u Gornjoj Bistri osiguran potpornim skelama, četrdesetak djece se uspjelo vratiti u bolnicu koju smatraju svojim domom.

Iako trenutno ne postoje sredstva za izgradnju potpuno nove bolnice u kojoj bi najugroženiji mali pacijenti bili smješteni, ova humanitarna akcija prilika je građanima, da zajedno s Janom, omoguće djeci kvalitetan boravak u bolnici tako što će svojim malim znakom pažnje, odnosno kupnjom Jane, omogućiti nove medicinske krevete koji su im iznimno važni za adekvatnu sigurnost i funkcionalnost koju ti kreveti pružaju.

Ravnatelj Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra, Renato Mittermayer, dr.med.spec. anesteziologije, reanimacije i intenzivnog liječenja, povodom pokretanja akcije izjavio je: ”Koliko god je to u našoj moći, svakodnevnim radom, složenim postupcima zdravstvene zaštite i brigom, pružamo našim malim bolesnicima kvalitetan život u skladu s njihovim sposobnostima, a u okviru naših mogućnosti. Međutim, rad, volju i trud trebaju pratiti i materijalne mogućnosti koje nisu uvijek u skladu s našim željama i nastojanjima. Kako bismo našoj teško bolesnoj djeci pružili najbolju zdravstvenu pomoć, potrebna nam je medicinska oprema za čije visoke cijene treba izdvojiti značajna financijska sredstva. Stoga se zahvaljujemo Jani na inicijativi za provođenje humanitarne akcije za donaciju medicinskih kreveta, koji će sigurno pomoći u liječenju naše dječice. Svjedoci smo visoke osviještenosti hrvatske javnosti za pomoć najosjetljivijim skupinama društva te smo stoga uvjereni da ni ova inicijativa neće ostati neprimijećena.”

Brend Jana uvijek nastoji pomoći onima kojima to najpotrebnije. Kako je prošla godina bila iznimno teška svima, a posebno najranjivijim skupinama, Jana je odlučila pomoći bolnici u Gornjoj Bistri te poziva građane da svojim doprinosom i malim znakom pažnje pomognu u stvaranju razlike koja nekome znači bolju budućnost.

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design