Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“ naglasak stavlja na važnost smanjenja količine plastičnog otpada

In DOP
Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“ naglasak stavlja na važnost smanjenja količine plastičnog otpada

Ella Dvornik, Nevena Rendeli i Saša Lozar prošetali neobičnom šumom u Super Konzumu Radnička

Konzumova inovativna izložba „Poruke iz šume“ naglasak stavlja na važnost smanjenja količine plastičnog otpada, a osim edukativnih poruka prate je i zvukovi ptica te miris planina i šuma.

U Super Konzumu Radnička osvanula je neobična izložba koja svim posjetiteljima i kupcima omogućava da usred prodavaonice uđu u – šumu. Riječ je o instalaciji koja se sastoji od stabala izrađenih od recikliranog materijala s edukativnim porukama, nad kojima vise plastične vrećice podsjećajući na veliku količinu plastike koja završava u našim šumama. Cilj joj je educirati o važnosti smanjenja plastičnog otpada u Hrvatskoj, a karakterističnim zvukovima poput pjeva ptica te mirisima specifičnima za šumske i planinske predjele osvještava o prirodnim ljepotama koje svi zajedno moramo čuvati i štititi.

Izložbu „Poruke iz šume“ posjetila su i poznata lica iz javnog života i s društvenih mreža –Ella Dvornik, Saša Lozar i Nevena Rendeli – i tako se prisjetili da plastičnim vrećicama treba čak 500 godina da se razgrade u prirodi.

„Poruke iz šume“ bit će postavljene do kraja travnja i dio su kampanje „Jedna manje“ kojom Konzum potiče građane na što češće korištenje višekratnih ekoloških torbi. „Izložba je još jedan korak u našim nastojanjima da kupcima ukažemo na važnost zaštite okoliša i prirodnih bogatstava naše zemlje te zajedno damo doprinos smanjenju količine plastičnog otpada u Hrvatskoj. Edukativne poruke sve će nas dodatno potaknuti da više brinemo o prirodi i čuvamo je za buduće generacije“, izjavila je Dunja Delić, direktorica Sektora marketinga Konzuma.

U okviru kampanje „Jedna manje“ Konzum će do 5. svibnja za svaku kupnju posebno označene višekratne torbe u odabranim prodavaonicama diljem Hrvatske te u online prodavaonici donirati po jednu kunu građanskoj inicijativi Čisteći medvjedići za čišćenje šuma, plaža i obala rijeka u četiri hrvatske županije. Ako će kupac koristiti platnenu torbu i prilikom sljedeće kupnje, na blagajni će mu račun biti umanjen za jednu kunu.

Projekt „Jedna manje“ dio je brojnih inicijativa koje Konzum kao društveno odgovorna kompanija već provodi s ciljem zaštite okoliša i očuvanja prirode. U svojim prodavaonicama stoga nudi i 100-posto biorazgradive vrećice na blagajnama te biorazgradive vrećice na odjelima voća i povrća, kao i jednokratne vrećice od već recikliranog materijala koji je moguće ponovno reciklirati. Konzum i dalje ulaže maksimalne napore pa se aktivno radi i na daljnjem proširenju ekološki orijentiranog asortimana vrećica i torbi koje će biti uvedene u ponudu tijekom sljedeće godine.

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design