Jeftiniji proizvodi potiskuju brendove

In Vijesti iz svijeta

Nijemci sve manje kupuju brendirane proizvode u supermarketima i diskontima te se okreću jeftinijim markama samih trgovačkih lanaca. Trend je takav već mjesecima, zbog inflacije.

“Zaštitni znakovi primjetno povećavaju svoj tržišni udio”, rekao je za dpa Robert Kecskes iz tvrtke za istraživanje tržišta GfK.

Posebno je, kaže Kečkes, u zadnja dva mjeseca povećana prodaja posebno jeftinih proizvoda.

Tržišni udjel proizvođača robnih marki, koji je prošle godine iznosio više od 59 posto, u lipnju je pao na 56,5 posto, podaci su GfK. Ni česti popusti to nisu mogli promijeniti.

To je težak udarac za proizvođače brendova koji su bili među velikim dobitnicima tijekom pandemije. Naime, budući da su ugostiteljski objekti bili zatvoreni i nije se moglo putovati, mnogi potrošači željeli su se barem nečim počastiti u svoja četiri zida te su skupe, brendirane proizvode kupovali u supermarketima češće nego inače.

Sada je jasno kolika je neizvjesnost među stanovništvom, rekao je Kečkes. Više od četvrtine ljudi u Njemačkoj sada se boji da će ostati bez novca, pokazalo je istraživanje Njemačke udruge maloprodaje i Kölnskog instituta za istraživanje maloprodaje.

dpa GermanyToday

You may also read!

mjerenje

Međunarodni dan mjeriteljstva od ove godine na UNESCO-voj listi

Hrvatsko mjeriteljsko društvo (HMD) obilježilo je danas u Zagrebu Međunarodni dan mjeriteljstva pod motom „Mjerimo danas za održivo sutra“

Read More...
dm active beauty

Matea Ferboković iz Kršana postala je dm active beauty milijunašica

U utorak 21. svibnja, u Labinu, dobitnici nagradne igre dm active beauty milijunaš Matei Ferboković dm je uručio milijun

Read More...
Kako poboljšati korporativno upravljanje u RH

Stručnjaci odgovorili na goruće pitanje kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj

U Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je skup „Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj“. Sudionici panela

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design