Kroz splitske luke ovoga vikenda prolazi oko 70 tisuća putnika

In Iz zemlje
split

Oko 70 tisuća putnika ovoga je vikenda prošlo kroz splitsku zračnu i trajektnu luku, a sudeći po velikim gužvama sezona je, za razliku od prošlog covid ljeta, u punom jeku.

Od Jelene Ivulić iz Jadrolinije Hina doznaje da će kroz tu gradsku trajektnu luku proći preko 45 tisuća putnika i 12 tisuća vozila. A da je riječ o pravoj navali na trajekte, ali i na brodove dovoljno govori i podatak da će zbog velikog interesa putnika Jadrolinija tijekom jutra imati i izvanrednu liniju za Supetar na Braču.

“Trajekti su nam popunjeni, nastavljamo s pozitivnim rastom iz lipnja i prvog vikenda u srpnju. Nadamo se da nas u ovom pozitivnom rastu ništa neće omesti”, kazala je Ivulić. U zračnoj luci za vikend će, pak, stići čak 160 aviona, od kojih je 120 komercijalnih linija i 40 privatnih, te 25 tisuća putnika.

“Brojke su iste kao i prošli vikend i možemo reći da je ovo srce sezone. Što se tiče lipnja zabilježili smo oko 117 tisuća putnika što je dobra brojka, a kada uspoređujemo to s lipnjem prošle godine tada smo imali tek 26 tisuća putnika. Prošli mjesec smo imali najviše putnika od svih zračnih luka”, kazao je šef službe prihvata i otpreme putnika Mate Melvan. (H)

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design