Medvedgrad slavi 25. rođendan otvaranjem nove pivovare

In HoReCa
MEDVEDGRAD

Otvorena je nova Pivovara Medvedgrad! Prošlog petka novinarima i investitorima predstavljena je najmodernija craft pivovara u regiji i šire, vrhunac rada i uspjeha u godini kada Medvedgrad slavi 25. rođendan. Naredne subote, 11. svibnja, s početkom u 14 sati sve će biti spremno za javnost, koju pozivamo na obilazak pivovare, 16 Medvedgrad piva, bogatu ponudu hrane i glazbeni program na otvorenom sve do ponoći.

Predstavnicima medija i investitorima priređen je event ispred kojeg ponosno stavljamo predznak – spektakularan! Pivovara je za ovu priliku „oživjela“, djelatnici pivovare su proveli okupljene kroz pivovaru, dok su ih pozdravljali živi likovi s Medvedgradovih etiketa – Grička vještica, Crna kraljica i Mijo Budicki.

Predstavljen je i Pivnički list na 90 stranica, koji je tog jutra stigao iz tiskare, a nakon toga je nastavljeno druženje uz Medvedgrad piva, među kojima je bilo i nekoliko noviteta. Jedan od njih je i Sretno dijete, Session IPA, od koje će zarada otići u humanitarne svrhe, ove godine to je Dječja Udruga Hrabrost. Otvorenje nije propustio ni Pavel Bartušek, originalni kreator recepata za Zlatnog medvjeda i Gričku Vješticu, inače svjetski priznati pivski tehnolog i majstor pivar.

Nova pivovara je rezultat Funderbeam kampanje, odrađene krajem 2017. godine, a preko koje je prikupljeno milijun eura u rekordnom roku od 9 dana, i to od 292 investitora iz 26 zemalja, među kojima su i svi zaposlenici pivovare. Uoči otvaranja investitorima su isplaćene i prve dividende u ukupnom iznosu od 60.000 eura.

Mukotrpan rad Medvedgradovih majstora u posljednjih više od godinu dana uspješno je priveden kraju, pa je sada na novoj lokaciji potpuno automatizirana varionica od 6.000 litara, pomoću koje se može skuhati oko 40.000 litara piva u jednom danu. Pivo će od sada odležavati u podrumu kapaciteta gotovo 500.000 litara, a osim u kegove, pivo će se puniti u boce na modernoj punilici, koja u jednom satu može napuniti i do 5000 boca.

Uz to, u novoj pivovari, koja se prostire na 2500 kvadratnih metara, instaliran je i uređaj za propagaciju kvasca, separator i deaerator, kao i oprema za podešavanje vode prema određenom stilu piva koje se kuha. Hmelj ćemo čuvati u posebnoj hladnoj komori, jednako kao i kegove, a rashlađeno je i skladište s 300 paletnih mjesta. Opremljen je i poseban laboratorij u kojem se kontrolira kvalitetu piva, dok se u susjednoj prostoriji obavljaju senzorne analize.

Sve nabrojano, a i puno ostalih detalja, Medvedgradu omogućava nastavak kuhanja prirodnog piva, koristeći najbolje sastojke, bez konzervansa i surogata. Predanost kvaliteti i poboljšanju svakog koraka proizvodnje nastavljaju u novoj pivovari, u koju je ugrađeno 25 godina iskustva i znanja obitelji koja je od početka vlasnik Pivovare Medvedgrad.

„Ovo nam je najljepši poklon za 25. rođendan, no ne mislimo stati na tome. Proslavu četvrt stoljeća postojanja slavimo cijele godine, organiziramo Fakin Craft Fest, rođendanski tulum u dvorištu pivovare u rujnu te tradicionalno dijeljenje piva na kraju godine, kada ćemo prigodno podijeliti 2500 litara piva“, najavio je voditelj prodaje i marketinga Ivan Nauković.

You may also read!

alilovic

Zagrebačka županija s rastom turizma, u 2024. očekuje daljnji rast

U Zagrebačkoj županiji sve više se ulaže u kvalitetan i održiv turizam što donosi porast turističkog prometa i očekivanje

Read More...
primorac

Primorac ne želi vjerovati da su poslodavci prisvojili uštede od poreznih izmjena

Ministar financija Marko Primorac izjavio je u srijedu da ne želi vjerovati da su pojedini poslodavci smanjenjem bruto plaća

Read More...
Katarina Kraljević

Promjena u upravi Erste banke

Zdenko Matak, član uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. („Erste banka“) nadležan za Sektor građanstva, Sektor razvoja poslovanja s građanstvom, Sektor

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design