Ministrica Vučković na HUNGEXPO 2021. sa slovenskim kolegom Podgoršekom

In Sajmovi i izložbe
HUNGEXPO

Svoj posjet Mađarskoj i jednom od najvećih svjetskih sajmova HUNGEXPO 2021. ministrica poljoprivrede Vučković nakon susreta s veleposlanicom Socijalističke Države Vijetnam u Republici Hrvatskoj Nguyn Thi Bich Thao te mađarskim ministrom poljoprivrede Istvánom Nagyem iskoristila za bilateralni sastanak s ministrom poljoprivrede, šumarstva i prehrane Republike Slovenije Jožom Podgoršekom.

Hrvatska i slovenska strana su se usuglasile oko dosadašnje uspješne suradnje unutar Vijeća ministara poljoprivrede EU zemalja, uz izuzetnu suradnju stručnih službi oba ministarstva u područjima sigurnosti hrane, šumarstva te u dijelu pružanja savjetodavne i stručne podrške poljoprivrednicima te razvoju poljoprivrede i ribarstva.

Dvoje ministara su se dotakli brojnih zajedničkih aktualnih poljoprivrednih i šumarskih tema, pri čemu je poseban naglasak stavljen na trenutne izazove stočarskog i mliječnog sektora te konkretnog i promptnog pronalaska rješenja za proizvođače. Razgovaralo se i o novoj strategiji EU za šume do 2030. oko koje se trenutno vode brojne rasprave na EU razini.

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design