Na Međunarodnom sajmu ribarstva “Crofish” 80 izlagača i ronilački “Pogled u plavo”

In Konferencije / savjetovanja
ribari

Na 15. Međunarodnom sajmu ribarstva „Crofish“ završenom u nedjelju u Poreču sudjelovalo je više od 80 izlagača s više od 300 brendova, koji su predstavili proizvode iz ribarstva i akvakulture, a posjetitelji su se mogli okušati u ronjenju u bazenu u sklopu projekta “Pogled u plavo”.

Crofish sajam održan tijekom vikenda, od 24. do 26. studenoga, jedini je u Hrvatskoj posvećen ribarstvu, akvakulturi i promociji potrošnje ribarskih proizvoda. Prezentirani izlošci vezani su uz sportski ribolov, sportove na vodi i različitu opremu, priopćili su u nedjelju organizatori, Obrtnička komora Istarske županije.

Na Sajmu su uz hrvatske, sudjelovali izlagači iz Italije, Slovenije i Španjolske.

„Crofish sajam provodi se u svrhu valorizacije ribarstva i ribarskih proizvoda, ribarske tradicije te mora kao važnog resursa, a posebnu pažnju posvećujemo informiranju i obrazovanju mladih naraštaja o važnosti ribarskog sektora, pomorstvu i pomorskoj tradiciji. Sajam je okupio više od 80 izlagača s više od 300 brendova, a svake godine imamo sve veći interes posjetitelja”, rekao je Robert Momić, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije.

Posjetitelji su imali priliku razgledavati različite brodove i brodice, plovila, turistička i ribarska, a sajam je obogatio i gastronomski dio s prezentacijom jadranske ribe i plodova te slatkovodne ribe.

Stručni dio Crofish sajma sastojao se od predavanja o stanju i potencijalima hrvatskog ribarstva, dostupnim poticajima, novim tehnologijama, a sportski dio od jedrenja i sportskog ribolova, dodao je Momić.

Posjetiteljima su također predstavljena plovila Ministarstva poljoprivrede, MUP-a, MORH-a (Obalne straže), Ravnateljstva civilne zaštite (Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite).

Za zainteresirane posjetitelje, ljubitelje mora, a posebnu djecu bio je organiziran ronilačko-edukativan projekt “Pogled u plavo”, gdje su u 10 metarskom bazenu mogli uživali u ljepotama ronjenja s punom ronilačkom opremom, u potpuno kontroliranim i sigurnim uvjetima, i uz stručni nadzor instruktora ronjenja i ronioca.

Veliku logističku potporu pružili su pripadnici ronilačke skupine Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, a prezentirano je i njihovo višenamjensko plovilo.

Zaronom u bazen “Pogleda u plavo” posjetitelji su razgledali i podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića na unutarnjim stranicama bazena, koja prikazuje ljepote hrvatskog podmorja.

Projekt “Pogled u plavo” provodi se radi promocije ronilačkih aktivnosti, ljepota hrvatskog podmorja i ronjenja kao važne aktivnosti u očuvanju morskog okoliša, ističu organizatori. (H)

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design