Na Skupštini predstavljeni poslovni rezultati i najavljene nove investicije, Zvonimir Buterin novi je predsjednik NO Vindije

In Tvrtke i tržišta
Vindija

Na redovnoj Glavnoj skupštini vodeće domaće prehrambene kompanije najavljen je strateški smjer daljnjeg razvoja kompanije u kojem će važnu ulogu imati i novo imenovani predsjednik Nadzornog odbora pravnik Zvonimir Buterin. Osim rezultata za proteklu, predstavljeni su i rezultati za prvih šest mjeseci ove godine.

Unatoč brojnim izazovima i previranjima na tržištima, prije svega poskupljenjima sirovina i energenata, Grupa Vindija je ostvarila rast konsolidiranog prihoda od 9,5 posto u 2021., a zadržavši fokus na tehnološkim iskoracima i usavršavanju proizvoda očuvali su profitabilnost i kroz prvih šest mjeseci ove godine. Ističe se i činjenica da pojačan rast bilježi i izvoz koji čini 25 posto ukupne prodaje roba.

Imenovanjem Buterina na mjesto predsjednika NO, Vindija dodatnu pažnju usmjerava na buduće investicije pri čemu mogu računati na njegovu stručnost jer u svom uspješnom privatnom poslu pruža pravnu podršku domaćim i inozemnim strankama u svim fazama investicijskih projekata.

Značajan rast izvoza uz vodeću poziciju na domaćem tržištu
Povoljniji epidemiološki uvjeti, koji su se izravno odrazili i na uspješniju turističku sezonu u prošloj godini doveli su i do povećanja plasiranih količina proizvoda. Ukratko, Grupa Vindija koja zapošljava više od 4200 ljudi bilježi rast u svim segmentima, pri čemu je izvoz s visokom stopom rasta jedan od ključnih zamašnjaka.

„Poslovni rezultati potvrda su nastojanja svih zaposlenika i Uprave da unatoč izazovnim vremenima, kvalitetnim proizvodima i inovativnim pristupom ostvarujemo veliki uspjeh. Motivirani pozitivnim pokazateljima nastavljamo s ulaganjima i razvojem održivog poslovanja, a u fokusu ostaju ulaganja u strateške ekološke projekte u vidu zelene energije te zaštite okoliša i procesne modernizacije, ali i ostale promjene s ciljem smanjenja kompleksnosti, kao što su delisting Koke i pripajanje Latice i Novog Domila Vindiji. Uz sve to, na prvom mjestu ostaju i dalje zaposlenici koji su uvelike zaslužni za lidersku poziciju na tržištu“, rekao je predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač.

Grupa cijeni doprinos zaposlenika na adekvatan način. Tako su u rujnu prošle godine povećane plaće svim zaposlenicama i zaposlenicima tvrtki Koka i Vindija, a prvim danom 2022. i tvrtki Latica, Novi Domil, ViR1898, Vindon te Vindija trgovina, što je na godišnjoj razini iznosilo ukupno 28.271.000 kuna. Novi ciklus povećanja plaća uslijedio je prije ljeta 2022., za što će Grupa godišnje izdvojiti dodatnih 27.962.361 kuna.

Dugoročno planiranje ulaganja
Prema izvještaju sa Skupštine stabilnost se očituje i u činjenici da je Grupa Vindija smanjila broj poslovnih banaka i promijenila strukturu kredita tako da su kratkoročne kredite u 90 posto zamijenili onim dugoročnim.

Prema završnim riječima sa Skupštine, Grupa Vindija će nastaviti s realizacijom ciljeva povezanih s trendovima zdrave prehrane modernog čovjeka uz poseban naglasak na aspekte održivog razvoja te integraciju gospodarskih i ekoloških čimbenika i načela društveno odgovornog poslovanja, uz jačanje ljudskih potencijala kao ključne kapitalne vrijednosti svih kompanija Grupe Vindija.

You may also read!

mjerenje

Međunarodni dan mjeriteljstva od ove godine na UNESCO-voj listi

Hrvatsko mjeriteljsko društvo (HMD) obilježilo je danas u Zagrebu Međunarodni dan mjeriteljstva pod motom „Mjerimo danas za održivo sutra“

Read More...
dm active beauty

Matea Ferboković iz Kršana postala je dm active beauty milijunašica

U utorak 21. svibnja, u Labinu, dobitnici nagradne igre dm active beauty milijunaš Matei Ferboković dm je uručio milijun

Read More...
Kako poboljšati korporativno upravljanje u RH

Stručnjaci odgovorili na goruće pitanje kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj

U Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je skup „Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj“. Sudionici panela

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design