Nogomet za prijateljstvo 2018. ujedinit će djecu iz 211 zemalja

In Iz svijeta
Football for Friendship
F4F Football 4 Friendship
Open Draw 2018
Moscow 13. February 2018
AGT Communications Agency
photos: Jasper Ehrich Fotografie for AGT Communications Agency
www.jasper-ehrich.de

Nogomet za prijateljstvo (Football for Friendship) globalno je priznat i višestruko nagrađivani međunarodni program koji se održava pod pokroviteljstvom tvrtke Gazprom – službenog partnera FIFA-e i Svjetskog kupa u Rusiji 2018. godine. Cilj programa je uključivanje mladih generacija širom svijeta u promoviranje najvažnijih ljudskih vrijednosti među svojim vršnjacima – prijateljstva, jednakosti, mira i poštivanja različitih kultura i nacionalnosti. Program će ove godine okupiti djevojčice i dječake iz čak 211 zemalja i regija, a završnica će se održati u Moskvi, od 8. do 15. lipnja 2018. godine. I ove godine u projektu sudjeluje i Hrvatska.

Na javnom izvlačenju u Moskvi formirana su 32 međunarodna tima prijateljstva te su definirane igračke pozicije ambasadora svake pojedine zemlje. Svi igrači i igračice moraju imati 12 godina, a svaki miješani međunarodni tim imat će trenera u dobi od 14 do 16 godina. Hrvatski ambasador igrat će na poziciji obrambenog igrača zajedno s igračima iz Zambije, Turkmenistana, Italije, Urugvaja i Nove Kaledonije, dok će im trener biti mladi Slovenac. Sportaši različitih nacionalnosti, različitih rodova i različitih fizičkih sposobnosti igrat će u istom timu.

Više od 5000 medija iz cijelog svijeta pokrit će programske događaje, dok će Međunarodni dječji medijski centar Nogometa za prijateljstvo i ove godine okupiti mlade 12-godišnje novinare iz istih zemalja i regija u svijetu. Istodobno je započet i globalni proces izbora Mladih ambasadora mira, prijateljstva i jednakosti koji će predstavljati svoje zemlje u Moskvi.

Uz sam turnir, 12. lipnja mladi će ambasadori sudjelovati i na Šestom međunarodnom forumu, gdje će razgovarati o novim načinima promoviranja glavnih vrijednosnih načela ovog programa u svijetu. Za vrijeme trajanja Međunarodnog kampa prijateljstva, mladi nogometaši će – vođeni od strane mladih trenera i uz potporu poznatih svjetskih nogometaša – pohađati tečajeve o osnovnim vrijednostima projekta unutar Škole devet vrijednosti koju UN preporuča kao jedinstveni edukacijski program.

Uz osnovne vrijednosti promicanja jednakosti, Nogomet za prijateljstvo objedinjuje i ekološku inicijativu pa će tako 32 Međunarodna tima prijateljstva nositi ime jedne od ugroženih svjetskih životinjskih vrsta, a hrvatski igrač je u timu Hippopotamus.

“Sudjelovanje u Gazprom Međunarodnom dječjem društvenom programu Nogomet za prijateljstvo, upoznat ćete prijatelje iz cijelog svijeta, saznati više o jednakosti i pravednosti – vrijednostima  koje su vrlo važne za FIFA-u. Konačni događaji šeste sezone održat će se u Moskvi tijekom Svjetskog kupa u Rusiji 2018. “, istaknuo je Marco van Basten, svjetska nogometna legenda.

Prošlogodišnji ambasador Hrvatske bio je mladi golman iz GNK-a Dinamo, Ivan Omazić, koji ističe svoja izuzetno pozitivna iskustva: “Počašćen sam što sam dobio priliku biti dio  ‘Nogometa za prijateljstvo’ prošle godine. Tamo sam upoznao puno sjajnih prijatelja koje isto kao i mene, veže ljubav prema sportu. Ovaj projekt nam pruža priliku da upoznamo druge kulture i druge poglede na svijet, a to je to što nam treba da možemo širiti mir, prijateljstvo i jednakost.”

You may also read!

Wall street

Svjetske burze pale, inflacija u SAD-u ne popušta

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna pale jer će zbog povišene inflacije kamate u SAD-u ostati povišene

Read More...
biam

Uspješno završeni sajmovi BIAM&ZAVARIVANJE

Nakon četiri dana uspješno su završeni bienalni poslovni sajmovi BIAM - 27. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata i

Read More...
vito

Promicanje zdravlja na radu – primjeri dobre prakse

Udio ljudi između 15 i 64 godina u Hrvatskoj koji je radno aktivan je među najmanjima u EU. Jedan

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design