Oko 200 izlagača na 24. osječkom Jesenskom sajmu

In Sajmovi i izložbe
osjecki sajam

Oko 200 domaćih i inozemnih izlagača okupilo se na 24. osječkom Jesenskom sajmu, koji je u petak otvoren na sajamskom prostoru “Pampas”.

Do nedjelje 3. listopada izlagači će pokazati proizvode iz područja poljoprivrede, prehrane, graditeljstva, stanovanja, zdravlja i ekologije.

Održat će se i nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda, te izložbe ženskog i braniteljskog poduzetništva.

Otvarajući sajam državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Zdravko Tušek istaknuo je kako su poljoprivredni proizvođači okosnica gospodarstva Osječko-baranjske županije, a Ministarstvo je kroz Program ruralnog razvoja i ostale mjere poljoprivredne politike na području županije do sada alociralo nešto više od šest milijardi kuna.

Rekao je kako je nešto više od dvije i pol milijarde kuna do sada ugovoreno za projekte poljoprivrednih proizvođača i poduzetnika, a kroz stotinjak projekata podiže se kvalitetu života u ruralnim područjima, kroz izgradnju komunalne i društvene infrastrukture.

Očekuje nas oko pet milijardi eura iz EU fondova, pa u tom kontekstu želimo i dalje jačati ovo područje, kazao je Tušek.

Osječko-baranjski dožupan Mato Lukić rekao je da su se kao podrška razvoju sajmovanja, županija i Grad Osijek odlučili za izgradnju Gospodarskog centra u Osijeku kao budućeg sajamskog prostora, na više od pet tisuća kvadratnih metara.

U lipnju su radovi započeli i očekujemo da će u idućih 18. mjeseci biti završena prva faza Gospodarskog centra, dodao je Lukić. (H)

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design