Podravka se pridružila projektu „Šuma hrane“ i u Koprivnici zasadila svoj voćnjak

In DOP
podravka

Ususret skorom predstavljanju Strategije održivog poslovanja, Podravka je i na ovaj način poslala poruku da će u budućnosti staviti još veći naglasak na održivost poslovanja i zelenu tranziciju.

Podravka se priključila projektu svjetske organizacije za zaštitu prirode „Šuma hrane“ i u suradnji s koprivničkim Komunalcem posadila i svoj voćnjak na zemljištu kod koprivničkih Gradskih bazena Cerine.

Koprivnica svojom geolokacijom pripada području Europske Amazone, UNESCO-va rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, a ovim projektom dodatno se želi osvijestiti važnost brige za planet Zemlju, a samim time i dobrobit svakog njenog stanovnika.

Podravka je za svoj voćnjak odabrala šljive, jabuke, breskve, višnje i kruške, a zahvaljujući sadnji po principu permakulture, nisu korištene nikakve kemikalije. Uz navedene voćke, zasađeno je i mnoštvo bobičastog voća, aromatičnog bilja, povrća i cvijeća, a sve kako bi se omogućilo održavanje produktivnih ekosustava koje odlikuju bioraznolikost i stabilnost, a samim time i samoodrživost. Prilikom sadnje korišten je kompost prve klase DomKo koji se proizvodi u Kompostani Herešin kod Koprivnice, u koju se odvozi i biootpad iz Podravke. Kompostiranjem na ovaj način zatvara se prirodni ciklus kruženja tvari u prirodi. Od biorazgradivih otpadaka nastaju vrijedne organske tvari kojima se prihranjuju biljke tijekom sadnje.

U sadnji Podravkina voćnjaka sudjelovale su Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke, Nataša Mikuš Žigman, direktorica Poslovne održivosti i zelene transformacije, Nataša Tetec, predsjednica Uprave Komunalca i Nataša Njegovec, inženjerka hortikulture Komunalca, dok je inicijativu ispred Grada Koprivnice podržala i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Nakon usvajanja nove Nutritivne strategije za razdoblje do 2027. te ususret predstavljanju Strategije održivost poslovanja za razdoblje do 2030., ovo je samo još jedna u nizu aktivacija kojima Podravka promiče društveno odgovorno poslovanje i važnog očuvanja okoliša.

You may also read!

wall

Svjetske burze skočile na rekordne razine

Na najvećim svjetskim burzama prošloga su tjedna indeksi dosegnuli rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje snažnom rastu cijena dionica

Read More...
Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu

Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu?

U organizaciji ZIRS Učilišta – ustanove za obrazovanje odraslih i Znanstveno-stručnog časopisa „Sigurnost“, u Zagrebu će se 28. ožujka

Read More...
Habijan

Ministar Habijan najavio smanjenje parafiskalnih nameta

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan u petak je u Krapini ponovio kako će se u sklopu novog

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design