Predsjednik Milanović obišao gospodarsku zonu istok u Čakovcu

In Financije i gospodarstvo
milanovic

Predsjednik Republike Zoran Milanović u četvrtak je u Čakovcu obišao Poslovni park Međimurje – gospodarsku zonu Čakovec istok, na čijem se sjevernom dijelu ulaže oko 12,4 milijuna kuna u osnovnu zajedničku infrastrukturu.

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač predsjedniku je predstavio ulaganja u izgradnju infrastrukture u sjevernom dijelu gospodarske zone istok, čime će se osigurati 18 građevinskih parcela za ulagače. Time će se stvoriti preduvjeti za unapređenje poslovanja malih i srednjih poduzetnika, privući novi ulagači te stvoriti mogućnosti otvaranja novih radnih mjesta, istaknuli su čelnici Čakovca koji su s predsjednikom države obišli gospodarsku zonu.

Inače, projekt izgradnje zajedničke infrastrukture na sjevernom dijelu gospodarske zone Čakovec istok ukupno je vrijedan 12,4 milijuna kuna, a Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta tom je projektu namijenulo 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava, ili 80 posto vrijednosti projekta, o čemu je ugovor sklopljen je u lipnju 2019. godine.

Predsjednik države je nakon obilaska izjavio kako je gospodarska zona u Čakovcu primjer kako osigurati da domaća radna snaga ostane ovdje.

Ne možete ljudima zamjeriti što se bore za bolje. Onaj tko je dnevni migrant, onaj koji napušta sredinu u kojoj živi, osiromašuje tu sredinu, a na nama je da napravimo sve da ljudi ostanu”, poručio je Milanović.

Predsjednik Republike je komentirao i predstojeće lokalne izbore, rekavši da su državni važni, a lokalni važniji jer je to direktan odnos između politike i ljudi.

“Hrvatska ima milijun općina. Ne mislim da je to glavni hrvatski problem. Mislim da nije”, kazao je Milanović, dodajući kako postoje općine i gradovi, kao Čakovec, koji mogu funkcionirati sami, dok neki ne mogu.

“Mislim da je općenito ustroj Hrvatske, i tu se neće svi složit sa mnom, održiv i da na njemu treba raditi”, poručio je Milanović iz Čakovca.

Uz predsjednika Republike, pri obilasku je bio posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić, a uz gradonačelnika Kovača su bili i zamjenici gradonačelnika Maria Medveda i Zorana Vidovića.

Prije Čakovca predsjednik Milanović je danas boravio u Zaboku gdje je sudjelovao na predstavljanju projekta “re-Generator”, obnove i rekonstrukcije industrijskog pogona bivše tvornice “ZIVT” u centru Zaboka u moderan centar urbane kulture. Projekt “re-Generator” prošao je na natječaju Urbane aglomeracije Zagreb i nakon obnove zgrada nekadašnje tvornice postat će centar za mlade, a vrijednost projekta je oko 37 milijuna kuna s PDV-om. (H)

You may also read!

Predstavnici PBZ-a i Yellow Submarinea

PBZ i Intesa Sanpaolo Grupa uspješno pokrenuli inicijativu mini obveznica s društvom Yellow Submarine

Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Sektora inozemnih banaka supsidijara (ISBD) Intesa Sanpaolo Grupe, uspješno je nastupila kao jedini agent

Read More...
marija-sculac

Digitalna transformacija i pametna rješenja za grad po mjeri čovjeka

Gradovi su iznimno važni pokretači ekonomskih aktivnosti, gospodarskog rasta i napretka, ali i jedna od najkritičnijih i najzahtjevnijih karika

Read More...
Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design