Predstavnici najpoznatijeg europskog udruženja vrhunskih chefova Jeunes Restaurateurs (JRE) posjetili Franck

In HoReCa, Uncategorized
Franck

Franck je u svojim pogonima kave u zagrebačkoj Vodovodnoj ulici ugostio hrvatske predstavnike Jeunes Restaurateursa (JRE) – najpoznatijeg europskog udruženja vrhunskih chefova.

Renomirani hrvatski chefovi imali su tako priliku upoznati cjelokupan proces proizvodnje kave koja u Francku nastaje isključivo iz vrhunskih sirovina. Kako bi naučili više o kavi i kvalitetnoj pripremi espressa, poslušali su i predavanje o porijeklu i nabavi kave te sudjelovali u radionici coffee cuppinga, što je metoda evaluacije kave koja se koristi kod kontrole kvalitete i razvoja novih proizvoda.

Chefovima je predstavljen bogat asortiman ponude za ugostiteljstvo, a posebno im se svidio nedavno lansirani Superiore espresso, blend probranih zrna kave s certifikatom Rainforest Alliance™. Svako zrno kave s egzotičnih plantaža Srednje i Južne Amerike te Azije pažljivo je probrano kako bi svojom raznolikošću dalo karakter sinergiji okusa ovoga espressa s raskošnim notama čokolade i cvijeća.

„U Francku prepoznajemo važnost kvalitete kave od zrna do šalice, a načela održivosti kojima se vodimo rezultirala su i lansiranjem premium Superiore espressa, blendom probranih zrna kave koja nose certifikat Rainforest Alliance. Ovaj certifikat je potvrda da kava koja se bira za Superiore espresso dolazi isključivo s plantaža i farmi koje udovoljavaju strogim standardima ekološke, društvene i ekonomske održivosti“, izjavila je Vesna Mihatov, direktorica Istraživanja i razvoja i Nabave kave u Francku.

Franckovi stručnjaci iz razvoja i profesionalni baristi chefovima su predstavili i dugogodišnji program barističke akademije i regionalnih barističkih natjecanja kojim kompanija aktivno podržava razvoj barističke scene ulažući u usavršavanje i poticanje izvrsnosti barističkih vještina mladih talenata.

Kao lider u kategoriji, Franck ima odgovornost u promicanju kulture kave, održivosti u nabavi i proizvodnji, inovacijama, ali i podizanju standarda kvalitete u pripremi i posluživanju gotovog napitka u HoReCa kanalu.

U tome smislu, kompanija aktivno radi na popularizaciji barističkog zvanja, te edukaciji i unapređenju znanja i vještina nove generacije barista koji podižu ljestvicu izvrsnosti ujedno doprinoseći ugostiteljskoj ponudi u Hrvatskoj, kao turističkoj destinaciji i zemlji u kojoj kava nije samo napitak, već je duboko ukorijenjena u našu kulturu.

Franck je već četiri godine partner Jeunes Restaurateurs (JRE) Hrvatska te redovito sudjeluje u njihovim aktivnostima prezentacijom vrhunskog espressa, inovativnih koktela od kave i čaja i ostalih noviteta koji najbolje upotpunjuju kreativna jela koja se poslužuju u vrhunskim restoranima diljem Hrvatske, a čiju ponudu kontinuirano prati i unapređuje upravo Jeunes Restaurateurs.

Franck je prepoznao JRE udruženje kao simbol izvrsnosti u svijetu fine hrane i pića koje odlično nadopunjuje upravo vrhunska kava i kultura koja je okružuje. Kao domaći proizvođač, kompanija kroz ovo partnerstvo nastoji dati svoj doprinos daljnjem podizanju ljestvice izvrsnosti u gastronomskoj ponudi Hrvatske.

You may also read!

Timo Pleyer

Novi direktor na čelu Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore

Novi direktor Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, Timo Pleyer, preuzeo je svoju dužnost 15. listopada 2024. godine. Otkako se 2020.

Read More...
Gebrüder Weiss proširuje svoj logistički centar u Tbilisiju

Gebrüder Weiss proširuje svoj logistički centar u Tbilisiju

Internacionalna transportna i logistička tvrtka Gebrüder Weiss proširila je svoj logistički terminal u Tbilisiju (Gruzija) za oko 13.000 četvornih

Read More...
Jakov Kozina

Jakov Kozina novi je partner u KPMG Hrvatska

01. listopada 2024. godine, Jakov Kozina postao je novi partner i član Uprave KPMG-a u Hrvatskoj. Kao partner, Kozina

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design