Promet industrije u veljači porastao 2,7 posto na godišnjoj razini

In Statistika
industrija

Ukupni promet industrije u veljači 2024. porastao je za 2,7 posto u odnosu na veljaču 2023., a na mjesečnoj razini, u odnosu na siječanj, pao je za 0,4 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Ukupni kalendarski prilagođen promet industrije u veljači je prema istom mjesecu 2023. na domaćem tržištu porastao za 2,5 posto, a na nedomaćem za 3,7 posto.

U odnosu na siječanj u veljači je taj promet na domaćem tržištu pao za 5,6 posto, dok je na nedomaćem porastao za 0,6 posto.

Prema glavnim industrijskim grupacijama, u veljači 2024. je u usporedbi s veljačom 2023. godine ukupna prodaja energije veća je za 18 posto, intermedijarnih proizvoda za 8,5 posto i netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,9 posto. Ukupna prodaja trajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 8,2 posto i kapitalnih proizvoda za 8,1 posto.

Na mjesečnoj razini, po industrijskim grupacijama u veljači ove godine u usporedbi sa siječnjem ukupna prodaja kapitalnih proizvoda manja je za 16,4 posto i netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 4,8 posto, dok je ukupna prodaja energije veća za 14,9 posto, intermedijarnih proizvoda za 7,5 posto i trajnih proizvoda za široku potrošnju za 4,2 posto. (H)

You may also read!

Ulaganje u djecu je ulaganje u buducnost

Ulaganja u djecu i mlade najvažnija su ulaganja za bolju budućnost

Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s časopisom „Gloria” organizirao je konferenciju „Djeca su naš najvažniji posao” s ciljem

Read More...
Lisinski-pbz

Održano svečano događanje PBZ grupe „Kad srca pjevaju“

Uručene donacije ukupnog iznosa 315.000 eura za bolju budućnost djece i mladih. U utorak je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Read More...
sajam

Hrvatske prehrambene tvrtke na PLMA-inom međunarodnom sajmu u Amsterdamu

Na međunarodnom sajmu World of Private Label, koji se u organizaciji PLMA (Udruženja proizvođača privatnih robnih marki) održava u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design