Na Sajmu poslova u turizmu u Kninu 40-ak poslodavaca traži zaposlenike

In Zaposlenost / plaće
ćorić

Ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić i državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić otvorili su u utorak u Kninu Sajam poslova u turizmu, na kojem 41 poslodavac iz turističke branše s područja cijele Hrvatske traži zaposlenike za predstojeću turističku sezonu.

“Veseli me što smo nakon Osijeka i Zagreba sa Sajmom poslova u turizmu stigli i do Knina. Svako novootvoreno radno mjesto je pobjeda Republike Hrvatske u borbi sa nezaposlenošću, a ovaj sajam donijet će čitav niz malih pobjeda. Mnogi će otići danas iz Knina s dogovorenim zaposlenjem za predstojeću turističku sezonu. Odlično surađujemo s Ministarstvom turizma i sigurno ćemo novi Sajam poslova u turizmu organizirati već u 11. mjesecu“, izjavio je ministar Ćorić prilikom otvaranja sajma u sportskoj dvorani Osnovne škole Lovre Montija.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk rekao je kako je u županiji stopa nezaposlenosti još visoka. “Ona iznosi 18,1 posto što je dosta iznad hrvatskog prosjeka od 14,3 posto, ali bilježimo pozitivne trendove, a stopa zaposlenosti raste iz godinu u godinu. Naravno da nam je strateški najjača grana upravo turizam, a siguran sam da će on dodatno zaživjeti i ovdje u Kninu, koji još nije ispunio svoje potencijale. Uspostavit ćemo i centar za kompetenciju u turizmu te pokrenuti brojne druge projekte kako bi turizam kod nas i dalje napredovao. Iako, prebukirani smo već i sad i očekujem turističku sezonu za pamćenje”, rekao je prilikom otvaranja sajma u Kninu Pauk.

Među četrdesetak poslodavaca na sajmu zaposlenike je tražila i poznata paška sirana ‘Gligora’. “Ne bavimo se samo proizvodnjom sira već i turističkim djelatnostima, pa nam svako ljeto trebaju sezonski zaposlenici. Ideja da se ova manifestacija održi u Kninu je odlična, jer i tako većina sezonaca dolazi baš iz unutrašnjosti. Vjerujemo da ćemo tu naći kvalitetne radnika, već smo zaprimili dosta kvalitetnih životopisa”, kažu na štandu te sirane.

Sajam poslova u turizmu otvoren je do 17 sati, a predviđa se da će ga posjetiti oko 2.500 posjetitelja i nezaposlenih osoba, uključujući 400 učenika završnih razreda srednjih škola u ugostiteljstvu.

Na skupu će Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava predstaviti mjere aktivne politike zapošljavanja vezane za zapošljavanje, osposobljavanje i obrazovanje u turizmu kao i ostale redefinirane mjere aktivne politike zapošljavanja.

Ministarstvo turizma, pak, predstavit će poziv “Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva” i održati informativnu radionicu za potencijalne korisnike. Kroz taj natječaj osigurana su bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 31,5 milijuna kuna za ustanove za obrazovanje odraslih i udruge u sektoru turizma i ugostiteljstva. (H)

You may also read!

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Pregovarački timovi na čelu s gospodinom Mirkom Habijancem, predsjednikom HUP - Udruge poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG), i gospođom Jasenkom Vukšić,

Read More...
Rimac Nevere

Prvi hrvatski kupac preuzeo isporuku Rimac Nevere

Cijenjeni neurokirurg dr. Branko Škovrlj koji živi u New Jerseyju postao je ponosni vlasnik hiperautomobila s hrvatskim potpisom. Rimac Nevera

Read More...
Aleksandra Grigić

Hrvatski duhani, dio BAT grupacije u novu proizvodnu sezonu idu s povećanjem proizvodnje duhana, interes proizvođača je velik

Nešto više od mjesec dana do kraja ugovaranja nove proizvodne sezone, Hrvatski duhani, dio BAT grupe, imaju ugovoreno 16

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design