U Beograd dolaze predsjednici dvaju svjetskih udruženja za odnose s javnošću

In Konferencije / savjetovanja
Koletić

Sljedećeg mjeseca se u Beogradu održava 21. međunarodna konferencija za odnose s javnošću PRO PR, specijaliziran događaj za lidere u komunikaciji.

O važnosti te konferencije govori podatak da je to jedina konferencija koju podržavaju dva svjetska udruženja za odnose s javnošću. Iako su u istoj struci i imaju iste ciljne skupine, poslovno su konkurenti. Iz Londona James Hewes, predsjednik i direktor Udruge za odnose s javnošću i komunikacije/Public Relations and Communications Association (PRCA), koja okuplja više od 40 000 članova, a svoje urede osim Londona ima i u Dubaiu, Hong Kongu te Singapuru te Nataša Pavlović Bujas, nedavno novoizabrana predsjednica Međunarodne udruge za odnose s javnošću/International Public Relations Association (IPRA). Njih oboje govorit će na konferenciji.

Očekuje se da će konferenciju pratiti više od 200 delegata iz 17 zemalja. Tema ovogodišnje konferencije je „New directions, new challenges“. Kako je istaknuo utemeljitelj i predsjednik organizacijskog odbora Danijel Koletić: „U Srbiji smo po 4. put zaredom. Prvi put 2004. u Beogradu, nakon toga u Subotici 2011. pa na Zlatiboru 2018. godine. Odnosi s javnošću se transformiraju zahvaljujući novim tehnologijama, ali njihova uloga u stvaranju i zadržavanju dobrog imidža ima veliki utjecaj na stvaranje profita što su prepoznale odavno i svjetske korporacije koje stavljaju funkciju odnosa s javnošću u sam vrh menadžmenta jer se imidž ne kupuje, imidž se stvara. Konferencija za odnose s javnošću PRO PR nije spektakl novih tehnologija. Fokusirani smo godinama na sadržaj i kvalitetna predavanja. Ove godine ukupno 30 predavača i sudionika panela pružiti će nove smjernice u ovoj industriji.“ – rekao je Koletić.

U sklopu konferencije za odnose s javnošću PRO PR bit će dodijeljena i priznanja za odnose s javnošću PRO PR Globe Awards. Dobitnici dolaze iz 14 zemalja, među ostalima iz Irana, Južnoafričke Republike, Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih Američkih Država, Španjolske i drugih. Ovo je prestižno priznanje za koje se ne uplaćuje nikakva financijska naknada već bivši dobitnici, ali i četiri svjetska udruženja (Public Relations and Communications Association – PRCA, International Public Relations Association – IPRA, International Communications Consultancy Organisation – ICCO, Chartered Institute of Public Relations – CIPR) nominiraju buduće dobitnike.

Dobitnici iz Hrvatske su: Robert Škunca, upravni direktor regije Jugoistočne Europe u Graylingu i Dario Gabrić, voditelj odjela korporativnih komunikacija u Erste&Steiermärkische banci.

Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: APRIORI WORLD

You may also read!

Grupa UniCredit prelazi na Mastercard Touch Card™ kartice prilagođene slijepim i slabovidnim osobama

Grupa UniCredit prelazi na Mastercard Touch Card™ kartice prilagođene slijepim i slabovidnim osobama

Paneuropska banka čija je članica i Zagrebačka banka prva je bankarska grupa koja je lansirala ovu karticu za sve

Read More...
Andrija Topic

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu

Strateškim odabirom kompanija za preuzimanje i težnjom izvrsnosti u složenim procesima njihove integracije, Studenac nastavlja širenje na hrvatskom tržištu. Andrija

Read More...
Završeno natjecanje METRO Junior Top Chef

Završeno natjecanje METRO Junior Top Chef

Anđela Kurilj iz Turističko-ugostiteljske škole Split pobjednica METRO Junior Top Chefa. U velikom finalu natjecanja METRO Junior Top Chef, održanog

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design