Valamar ove godine postao nositelj ConsumeLessMed oznake i broji petnaest Plavih zastava za plaže

In Iz zemlje
turizam

Valamar je postao nositelj ConsumeLessMed oznake koja se dodjeljuje u okviru projekta ConsumeLess Plus čiji je cilj istaknuti pružatelje turističkih usluga koji kroz svoje djelatnosti postaju pozitivni primjeri održivog gospodarenja energijom, vodom i otpadom. Kriteriji oznake uključuju primjenu sustava za upravljanje grijanjem i hlađenjem, korištenje LED rasvjete, pametne sustave zalijevanja hortikulture, odvajanje otpada, ponudu lokalne hrane, a sagledava se i stupanj informiranosti gosta.

Od ove su godine, Isabella Valamar Collection Island Resort, Marea Valamar Collection Suites, Valamar Diamant Hotel & Residence, Valamar Parentino Hotel, Valamar Riviera Hotel & Residence, te Valamar Tamaris Resort u Poreču, kao i Girandella Valamar Collection Resort, Valamar Bellevue Resort i Valamar Sanfior Hotel & Casa u Rapcu nositelji oznake ConsumeLessMed.

Valamar Riviera kontinuirano ulaže u certificiranje svoje ponude, pa su tako svi hoteli, kampovi i ljetovališta u vlasništvu ili pod upravljanjem Valamar Riviere nositelji mnogobrojnih certifikata i oznaka kvalitete.

„Početkom godine je Institut za poljoprivredu i turizam iz Poreča objavio javni poziv za uključivanje u projekt mediteranskih zemalja: „ConsumeLess Plus – A model 4 resilient destinations toward tourism recovery: Less is more“. Ideja implementacije ConsumelessMed oznake je isticanje turističkih subjekata koji mogu biti uzor drugima u održivom poslovanju. Krajnji cilj je senzibilizirati javnost i turiste na održivo gospodarenje prirodnim resursima i društveno odgovorno poslovanje. Valamar je u projekt uključio 9 istarskih hotela i svi su dobili oznaku, što pokazuje visoku razinu primjene ekoloških i društveno odgovornih praksi u Valamaru“, izjavio je Oliver Brajković, Voditelj odjela revizije i standardizacije u Valamar Rivieri.

U 2022. godini Valamar broji i petnaest Plavih zastava na plažama u svojim destinacijama, odnosno pod upravljanjem, od koji je čak devet u destinaciji Poreč. Plava zastava je međunarodni ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja čiji je cilj održivo upravljanje te gospodarenje morem i obalnim pojasom.

Svake se godine sve više turista, odnosno gostiju, oslanja na certifikate i oznake kvalitete pri odabiru smještaja. Valamar Riviera je 2022. godine usvojila novu strategiju održivosti koja obuhvaća tri ključna područja djelovanja – E (okoliš), S (društvo) i G (upravljanje). Po pitanju okoliša Valamar kontinuirano ulaže u energetsku učinkovitost i kružno gospodarstvo, koristi obnovljive izvore energije i brine o bioraznolikosti. Također vodi posebnu brigu o zaštiti Jadranskog mora i o suradnji s lokalnim dobavljačima hrane.

You may also read!

mjerenje

Međunarodni dan mjeriteljstva od ove godine na UNESCO-voj listi

Hrvatsko mjeriteljsko društvo (HMD) obilježilo je danas u Zagrebu Međunarodni dan mjeriteljstva pod motom „Mjerimo danas za održivo sutra“

Read More...
dm active beauty

Matea Ferboković iz Kršana postala je dm active beauty milijunašica

U utorak 21. svibnja, u Labinu, dobitnici nagradne igre dm active beauty milijunaš Matei Ferboković dm je uručio milijun

Read More...
Kako poboljšati korporativno upravljanje u RH

Stručnjaci odgovorili na goruće pitanje kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj

U Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je skup „Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj“. Sudionici panela

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design