Za ulaganja u sektor vina 7,82 milijuna eura

In Regionalni razvoj
U tijeku je berba grožđa u vinogradima kompanija Fortenova grupe

Ministarstvo poljoprivrede u srijedu je izvijestilo da je objavljen javni natječaj za podnošenje zahtjeva za potporu iz sektora vina, a ukupan iznos raspoloživih sredstava je 7,82 milijuna eura.

Riječ je o natječaju unutar Strateškog programa zajedničke poljoprivredne politike RH 2023. – 2027. za intervenciju 58.1.b.01. – INVWINE – Ulaganja.

Kako se navodi u priopćenju, korisnici sredstava za navedenu intervenciju su poduzeća u sektoru vina (vinarije, fizičke ili pravne osobe upisane u Vinogradarski registar), organizacije proizvođača vina, udruženja dvaju ili više proizvođača ili sektorske organizacije.

Minimalni iznos potpore po projektu je 5.000 eura, dok maksimalni iznos potpore po projektu iznosi 1,5 milijuna eura za mikro, mala i srednja poduzeća, 750.000 eura za poduzeća s manje od 750 zaposlenih ili prometom manjim od 200 milijuna eura te 550.000 eura za poduzeća sa 750 i više zaposlenih ili prometom od 200 milijuna eura i više.

Potpora odnosno financijska pomoć EU u vidu intenziteta potpore iznosi 50 posto prihvatljivih troškova za mikro, mala i srednja poduzeća, 25 posto od prihvatljivih troškova za poduzeća s manje od 750 zaposlenih ili prometom manjim od 200 milijuna eura te 24 posto prihvatljivih troškova za poduzeća sa 750 i više zaposlenih ili prometom od 200 milijuna eura i više. Rok za podnošenje zahtjeva za potporu je od 22. siječnja 2024. od 12,00 sati do 01. ožujka 2024. do 12,00 sati. (H)

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design