Povreda patenata zaustavila prodaju Appleovih ‘pametnih’ satova

In Vijesti iz svijeta
Apple

Neovlašteno korištenje tehnologije za mjerenje razine kisika u krvi zaustavio je prodaju Appleovih pametnih satova u SAD-u nakon spora s proizvođačem medicinskih uređaja Masimom.

Masimo je optužio tehnološkog diva da mu otima ključne radnike i neovlašteno koristi njegovu tehnologiju za mjerenje razine kisika u krvi, objašnjava BBC.

Američki regulator utvrdio je u listopadu da je Apple prekršio dva Masimova patenta i zabranio je prodaju ‘pametnih’ satova s aplikacijom baziranom na Masimovoj tehnologiji, uz diskrecijsko pravo Bijele kuće na veto do Božića.

Početkom prosinca Apple je „preventivno” uklonio uređaje sa internetske stranice i trgovina u SAD-u i najavio je žalbu na odluku regulatora.

Ured predstavnice za vanjsku trgovinu Katherine Tai objavio je u utorak da su odustali od intevencije, nakon “temeljitih konzultacija”. Apple je zatražio da se zabrana odgodi dok carinska uprava ne utvrdi jesu li patenti prekršeni i u izmijenjenim verzijama satova, koje ne koriste Masimovu tehnologiju.

Apple je ugradio spornu aplikaciju u većinu satova prodanih od 2020., uz iznimku jeftinijeg modela SE.

Carinska uprava trebala bi donijeti odluku 12. siječnja, prema Appleovom glasnogovorniku.

Glasnogovonik Masima smatra odluku “pobjedom u borbi za integritet američkog sustava registracije patenata i, u konačnici, za američke potrošače”. (H)

You may also read!

wall

Svjetske burze porasle, inflacija u SAD-u popušta

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle jer inflacija u SAD-u popušta, pa se očekuje da će

Read More...
nekretnine

Poduzetnici Zagrebačke županije sa 632,1 milijunom eura neto dobiti

Poduzetnici Zagrebačke županije u 2023. su ostvarili konsolidiranu neto dobit od 632,1 milijun eura, što je rast od 63,7

Read More...
Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design