Žuja i BIOM čistili zagrebačko stanište ptica na Savici

In Ekologija
zuja

Jučer su Ožujsko pivo i udruga BIOM čistili zagrebački kvart Savica u sklopu Žujine društveno odgovorne kampanje ‘Čuvaj, pazi, ne bacaj!’. Volonteri su uspjeli prikupiti više od 20 vreća smeća tijekom četiri sata koliko je trajala akcija čišćenja ovog ilegalnog odlagališta otpada.

Uz pomoć Udruge BIOM, jedne od vodećih organizacija civilnog društva za zaštitu prirode u Hrvatskoj, čišćen je otpad na području značajnog krajobraza Savica i to u okolici jezera te uz stazice koje prožimaju to područje. “Savica ima izuzetan značaj za ptice tijekom selidbe i zimovanja. Osim ptica, na Savici obitava i nekoliko drugih međunarodno zaštićenih vrsta, kao što su vidra, barska kornjača, ribe bolen i vijun, značajni su i šišmiši s čak šest strogo zaštićenih vrsta, a zabilježeno je i 289 različitih vrsta i podvrsta biljaka na tom području“, rekla je magistra molekularne biologije i voditeljica Programa za edukaciju i komunikaciju Udruge BIOM, Iva Šoštarić.

Savica je stanište za više od 150 ptica, a među kojima je veliki broj strogo zaštićenih. Njegova je dodatna posebnost čapljica voljak, ptica za koju je ovo jedino gnjezdilište u gradu Zagrebu. Udruga se inače bavi zaštitom divljih ptica te drugih životinjskih vrsta i staništa, borbom protiv krivolova i drugih opasnosti za živi svijet, okuplja zaljubljenike u prirodu, organizira volontiranja te educira mlade i odrasle.

Jučerašnja akcija čišćenja ilegalnog odlagališta otpada još je jedna u nizu koje će Ožujsko pivo realizirati s ekološki osviještenim klubovima i udrugama diljem Hrvatske. Nakon Dalmacije, slijede akcije na Kvarneru. Osim volontera i predstavnika udruga i klubova, u akcijama sudjeluju i članovi kluba volontera Pivovarci Zagrebačke pivovare te partneri Pevex i Pik koji će osigurati da na terenu ništa ne nedostaje. Ožujsko pivo i Zagrebačka pivovara godinama podržavaju niz kulturnih, sportskih i nevladinih institucija s ciljem unapređenja kvalitete života u zajednici u kojoj djeluju.

You may also read!

Predstavnici PBZ-a i Yellow Submarinea

PBZ i Intesa Sanpaolo Grupa uspješno pokrenuli inicijativu mini obveznica s društvom Yellow Submarine

Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Sektora inozemnih banaka supsidijara (ISBD) Intesa Sanpaolo Grupe, uspješno je nastupila kao jedini agent

Read More...
marija-sculac

Digitalna transformacija i pametna rješenja za grad po mjeri čovjeka

Gradovi su iznimno važni pokretači ekonomskih aktivnosti, gospodarskog rasta i napretka, ali i jedna od najkritičnijih i najzahtjevnijih karika

Read More...
Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design