Ceh ugostitelja Hrvatske obrtničke komore traži produljenje radnog vremena objekata za vrijeme trajanja Europskog prvenstva u nogometu

In HoReCa
konobar

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK) uputio je nadležnim institucijama zamolbu za produljenje radnog vremena ugostiteljskih objekata. Budući da Europsko prvenstvo u nogometu počinje 11. lipnja i traje do 11. srpnja, Ceh ugostitelja zatražio je izmjenu Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojom se ograničavaju okupljanja, na način da se omogući rad ugostiteljskim objektima i iza 23:00 sata.

Za ugostiteljski sektor značajna sportska natjecanja oduvijek su značila priliku za bolje poslovanje, a i ove godine ugostitelji su već spremni za nadolazeće Europsko prvenstvo u nogometu, koje će se u većini ugostiteljskih objekata pratiti na otvorenom prostoru uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera. Dnevnim rasporedom natjecanja Europskog prvenstva, zadnje utakmice planirane su za 21:00 sat. Predloženim produljenjem radnog vremena dopustilo bi se gostima da poprate utakmicu do kraja, čime bi se izbjegle potencijalne neugodnosti da netom prije kraja utakmice ugostitelji moraju zatvarati objekte i zahtijevati od gostiju da napuste lokale.

„Potaknuti relaksacijom mjera, najavom uspješne turističke sezone, evidentnog pada broja zaraženih i sve većim brojem cijepljenih osoba smatramo opravdanim da se radno vrijeme u ugostiteljskim objektima produlji do (najmanje) 24:00 sata.

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a od početka epidemije koronavirusa predlaže postupke i mjere za siguran rad. U cilju boljeg poslovanja ugostiteljskog sektora, a imajući u vidu revidiranje Odluke i moguće dodatno popuštanje mjera od 15. lipnja, ovom incijativom želimo ugostiteljima omogućiti dodatan prostor za rad“, rekao je Joso Smolić, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a.

Iz Ceha naglašavaju kako bi se uvažavanjem ovog traženja poslala pozitivna poruka i stranim gostima koji će u našoj zemlji boraviti za vrijeme trajanja prvenstva i pratiti svoju reprezentaciju, omogućavajući im da nesmetano uživaju u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Podsjećamo, Ceh ugostitelja HOK-a već je ranije zatražio izjednačavanje uvjeta rada za sve objekte, odnosno uz omogućavanje rada u zatvorenim prostorima restoranima, zatraženo je da se isto dopusti i caffe barovima.

You may also read!

marija-sculac

Digitalna transformacija i pametna rješenja za grad po mjeri čovjeka

Gradovi su iznimno važni pokretači ekonomskih aktivnosti, gospodarskog rasta i napretka, ali i jedna od najkritičnijih i najzahtjevnijih karika

Read More...
Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design