Započeo Accelerate program – novi ciklus DRIVE Beyond Excellence programa Fortenova grupe

In Strateški savezi
Fortenova grupa

U program Fortenova grupe i Selectia uključeno gotovo 100 zaposlenika Fortenova grupe.

Fortenova grupa je započela s provedbom Accelerate programa – drugog grupnog programa u DRIVE Beyond Excellence projektu razvijenom za dugoročno unaprjeđivanje znanja i vještina zaposlenika Fortenova grupe.

Nakon što je s edukacijom krenula prva generacija polaznika Navigate programa, u Accelerate program ulazi novih 98 zaposlenica i zaposlenika kod kojih je prepoznat potencijal za razvoj i karijerni napredak kroz preuzimanje odgovornijih menadžerskih pozicija u Fortenova grupi i operativnim kompanijama.

Njihova edukacija je usmjerena na stjecanje cijelog niza novih znanja i kompetencija u različitim područjima poslovanja, a program je razvijen s grupacijom Selectio, vodećom hrvatskom kompanijom za savjetovanje u ljudskim resursima.

Polaznici će kroz osam modula dobiti uvid u znanja iz područja financija, lanaca opskrbe, prodaje, izgradnje odnosa s kupcima ili upravljanja opsežnijim projektima, s posebnim naglaskom na jačanje vještina vođenja timova, prepoznavanje specifičnih obilježja članova tima te poticanje njihove kreativnosti, agilnosti i sklonosti prema razmišljanju izvan okvira.

Cilj je edukacije ojačavanje menadžerskih vještina polaznika, ali i prijenos stečenih znanja, čime će se osnažiti i ukupna razina kompetencija i učinkovitosti zaposlenika i doprinijeti atmosferi zajedništva, suradnje i dijeljenja koje Fortenova grupa njeguje u svojim radnim sredinama.

„Podrška razvoju profesionalnih kompetencija naših zaposlenika naš je zajednički interes. Osim što na taj način jačamo osobni potencijal zaposlenika i dodatno ih motiviramo u svladavanju novih poslovnih izazova, time ujedno i značajno doprinosimo uspješnijem ukupnom poslovanju Fortenova grupe, što je posebno važno u okruženju koje traži neprestanu prilagodbu i upravljanje promjenama“ – rekao je Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe povodom pokretanja programa Accelerate, dok je Aleksandar Zemunić, direktor tvrtke Selectio naglasio kako im je zadovoljstvo biti partner Fortenova grupi u provedbi ovog opsežnog i ambicioznog razvojnog programa.

„Vjerujemo da će uz ekspertizu naših konzultanta i edukatora zaposlenici Fortenova grupe lakše realizirati svoje potencijale i drago nam je što im imamo priliku biti podrška na tome putu” – rekao je tom prilikom.

„Naš je cilj da grupnim programima razvoja vještina naših zaposlenika u okviru DRIVE Beyond Excellence projekta u prvoj godini bude obuhvaćeno oko 220 zaposlenika Fortenova grupe i operativnih kompanija i vrlo smo zadovoljni što su u okviru tog projekta prve dvije generacije zaposlenih već započele s edukacijom. Vjerujemo da je osiguravanje uvjeta za osobni i profesionalni rast i razvoj, najjača poluga za osnaživanje ukupnih ljudskih potencijala u Grupi i najbolji odgovor na sve poslovne izazove“ – rekla je Gordana Fabris, direktorica Ljudskih potencijala Fortenova grupe.

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design