I Istri prvo izdanje „Seasonal Food&Wine“ gourmet eventa

In HoReCa
gourmet

Svi ljubitelji vrhunskih istarskih delicija koje ovog lipnja u šarmantne istarske gradove Rovinj i Bale dovede želja za otkrivanjem bogate istarske kuhinje, jednostavno ne smiju propustiti prvo izdanje „Seasonal Food&Wine“ gourmet eventa koji se održava od 10. do 21. lipnja.

U sklopu ovog gourmet eventa, devet vrhunskih chefova, ujedno i članova prestižne kategorije High End Restaurants, čija je kuhinja provjerena, ideje inovativne, a okusi hrane izvorni, upoznat će goste s „Istrom na pjatu“.

Damir Križanac iz restorana La Serra, Anno Domini 547, Radovan Blagić iz Restaurant Mediterraneo, Siniša Cerin iz Primi Terreni Restaurant & Deli, Lidia Fabris iz Restaurant Blu, Dario Šajatović iz Laurel & Berry Restaurant, Nikola Hrelja iz Bitinada restaurant, Martina Buđinski iz Restaurant ResoLution, Nikola Vuković iz Restaurant La Grisa i Sreto Lukić iz Brasserie Adriatic pokazat će kako su, poštujući tradiciju i usvajajući suvremene trendove, s ljubavlju iznjedrili ono najbolje iz istarske kuhinje.

Kroz bogatu ponudu jela s naglaskom na sezonskim namirnicama visoke kvalitete, chefovi će goste provesti kroz čari istarskog proljeća – i to na pjatu. Na trpezama probuđenog godišnjeg doba, u sklopu „Seasonal Food&Wine“ gourmet eventa, svim će gostima ponuditi najukusnije zalogaje vrhunskih namirnica: brokule i rotkvice, istarskog pršuta, sipe te svježe ribe poput rošpa i divlje orade.

Upravo su jedinstvene istarske namirnice s potpisom vrhunskih chefova sljubljene s kvalitetnim istarskim vinima, ugodna atmosfera i elegantan interijer restorana, odličan razlog zbog kojeg svi istinski hedonisti ne bi smjeli propustiti ovu posebnu gourmet avanturu.

Inače, High End Restaurants čine ugostiteljski objekti koji se nalaze u kategoriji restorana u vodiču Istra Gourmet s osvojenom ocjenom jedna vilica i uz najmanju ocjenu 4,0 u kategoriji “Fine Dinning” Trip Advisora. Meniji se mijenjaju sezonski, barem dva puta godišnje, uz recepte zasnovane na tradicionalnoj istarskoj kuhinji.

Gourmet event „Seasonal Food&Wine“ nastao je u organizaciji Udruženja obrtnika Rovinj uz podršku Turističkih zajednica grada Rovinja i Bala, te turističke kompanije Maistra, a cilj mu je pokazati bogatstvo tradicionalnih i sezonskih namirnica Istre koje uvijek iznova osvajaju svakog gosta koji krene uzbudljivim stazama bogate istarske kuhinje.

„Seasonal Food&Wine“ povest će sve posjetitelje na uistinu nezaboravno gourmet putovanje te još jednom pokazati zašto Istra zaslužuje titulu jedne od vodećih svjetskih gourmet destinacija.

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design