Istra ovoga proljeća priprema vrhunske gourmet doživljaje

In HoReCa
Istra ovoga proljeća priprema vrhunske gourmet doživljaje

Istra će i ovoga proljeća postati mjesto nezaboravne „gourmet avanture“ za brojne gurmane i ljubitelje autohtonih istarskih delicija. Naime, od 8. do 15. svibnja održat će se novo, 18. izdanje gourmet eventa „Putevima rovinjskih delicija“ koje iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja u Istru.

Nastao u organizaciji Udruženja obrtnika Rovinj te uz podršku Turističke zajednice grada Rovinja i turističke kompanije Maistra, ovaj gourmet event ima za cilj brojnim domaćim, ali i stranim gostima predstaviti tradicionalne rovinjske i istarske specijalitete koji su prepoznati diljem svijeta.

Bogata gourmet ponuda Istre u posljednja dva desetljeća zauzima cijenjeno mjesto na svjetskoj turističkoj pozornici, a najpoznatiji svjetski vodiči danas Istru stavljaju u sam vrh svjetskih gourmet destinacija čime potvrđuju jamstvo njezine visoke kvalitete. Prema nekim istraživanjima, svaki treći gost Istru posjećuje zbog tradicionalne kuhinje, a upravo će jedinstveni specijaliteti istarske kuhinje biti predstavljeni i u sklopu novog izdanja ovog gourmet eventa.

Naime, svi istinski gurmani koji ovoga svibnja krenu „Putevima rovinjskih delicija“, u sklopu ovog gourmet programa moći će kušati brojne istarske specijalitete Rovinja i okolice koje će za njih pripremati renomirani chefovi sedam poznatih lokalnih restorana kao što su Brancin Da Nino, Feral, Fortuna, Graciano, Lounge&Coctail Bar Ocean Prime, Santa Roma i Štorija.

Za njihovim stolom brojne goste očekuju riblji i mesni meniji po promotivnim cijenama, a naglasak je na autohtonim i sezonskim namirnicama te pažljivoj pripremi, kao i na domaćim vinima lokalnih vinara koja se savršeno sljubljuju uz neodoljiva istarska jela. Bakalar i posutice, maneštra, vongole na buzaru, file brancina u umaku s tartufima, pljukanci, njoki na divljači te domaći pršut i sir su samo su neke od delicija koji će goste dočekati na proljetnom meniju u Rovinju i okolici.

Svi gosti koje u Rovinj i okolicu dovede želja za otkrivanjem tradicije i tradicijskih okusa jednostavno ne smiju propustiti ovaj nezaboravan gourmet doživljaj.

You may also read!

Restoran Zora Bila prvi dobitnik nagrade Dobar Tech

Restoran Zora Bila prvi dobitnik nagrade Dobar Tech

U sklopu Dana hrvatskog turizma, održanih u Opatiji, dodijeljena je nagrada Dobar Tech - METRO nagrada za najbolji digitalni

Read More...
Giving Friday 2024

Giving Friday: dm će donirati pet posto dnevnog prometa ostvarenog u petak 29. studenog

U petak 29. studenog dm će obilježiti Giving Friday, potpuno drugačiju verziju Crnog petka, povodom kojeg će donirati pet

Read More...
Predstavnici MMM

MMM Agramservis novi je izdavatelj mini obveznica

Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Sektora inozemnih banaka (IBD) Intesa Sanpaolo Grupe, djelovala je kao jedini agent izdanja i

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design