Poznato pet mladih kuhara koji će se boriti u finalu METRO Junior Top Chefa

In HoReCa
METRO Junior Top Chef_6

U drugom krugu natjecanja METRO Junior Top Chef, održanog u petak, 8. ožujka, u METRO centru u Zagrebu, svoje mjesto u finalu zaslužili su Nino Krizmanić iz Srednje škole Zabok, Anđela Kurilj iz Turističko-ugostiteljske škole Split, Filip Viljevac iz Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, Ivano Grgić iz Ugostiteljske škole Opatija i Antonio Marinović iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik.

Tijekom 90 minuta deset učenika pripremalo je predjelo i glavno jelo pod budnim okom žirija koji je ocjenjivao okus, kreativnost i tehničku izvedbu. Važnu je ulogu igrao i odabir namirnica, s obzirom da su kandidati sami birali glavnu namirnicu za kuhanje glavnog jela, dok su ostale namirnice bile tajna do samog početka natjecanja. Katarina Vrenc, chefica bistroa Sopal, Ante Udovičić, chef restorana Lemongarden, Robert Ripli, predsjednik Kluba Gastronomada, Gordan Zečić, urednik Dobre hrane i Larissa Jurman, direktorica odjela nabave neprehrane tvrtke METRO Hrvatska najvišim su ocjenama nagradili upravo Ninu, Anđelu, Filipa, Ivana i Antonia.

“METRO se tijekom više od dvadeset godina poslovanja na hrvatskom tržištu pozicionirao kao lider na HoReCa tržištu. Kao jedan od najvećih izazova s kojima se taj sektor susreće je nedostatak kvalitetne i kvalificirane radne snage zbog čega smo ovim projektom odlučili doprinijeti osnaživanju kuharske profesije u Hrvatskoj“, izjavio je Igor Kotaran, direktor marketinga METRO Hrvatska.

METRO Hrvatska ove je godine ponovno je pokrenuo projekt METRO Junior Top Chef u kojem budući kuhari imaju priliku pokazati svoja znanja, upoznati nove trendove u gastronomiji i kulinarstvu te dodatno razvijati svoju karijeru. U projektu sudjeluje pet srednjih škola koje su ujedno i Regionalni centri za kompetentnost u ugostiteljstvu i turizmu.

Svaki Regionalni centar nominirao je pet učenika završnog razreda kuharskog usmjerenja te je njih 25 imalo priliku pokazati svoja znanja i kreativnost te međusobno odmjeriti kuharske sposobnosti u sučeljavanjima u prvom krugu natjecanja koje se održalo u vrhunskim kuhinjama Veleučilišta Aspira u Zagrebu i Splitu.

Pobjednike finale koje će se održati tijekom travnja očekuju vrijedne nagrade – mogućnost usavršavanja i stažiranja kod Alejandra Serrana, najmlađeg chefa s MICHELINOVOM zvjezdicom u Španjolskoj, edukacija u Gastronometro centru, jedinstvenom ekosistemu turske ugostiteljske industrije te obavljanje stručne prakse kod Tibora Valinčića, chefa restorana Dubravkin put.

You may also read!

dragan-kovacevic

Na 10. Danima hrvatskog pršuta u Zagrebu izabran najbolji pršut

Na desetom izdanju manifestacije Dani hrvatskog pršuta, koja se danas i sutra održava u Zagrebu u organizaciji Klastera hrvatskog

Read More...
Ljepote Istre utkane u gourmet monografiju

Ljepote Istre utkane u gourmet monografiju

Maistra Hospitality Group, vodeća hrvatska turistička kompanija u luksuznom segmentu ponude, predstavila je vrhunsku monografiju „OKUSI ISTRE / FLAVOURS

Read More...
Top of the Funds

Dodijeljene nagrade Top of the Funds za rezultate u 2023. godini

Povodom Svjetskog dana investicijskih fondova, u Hrvatskoj gospodarskoj komori uručene su godišnje nagrade Top of the Funds za poslovne

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design