Manifestacija “Dani Okusa hrvatske tradicije” ove se godine, od 15. studenog do 1. prosinca, održava kao dio nacionalnog gastronomskog projekta. Već tradicionalno predstavljaju se i Dani Okusa zagrebačkoga kraja. Na otvorenju u restoranu Puntjar u Zagrebu novinari su imali priliku kušati raznovrsnu hranu pripremljenu od autentičnih lokalnih namirnica, koje oslikavaju bogatu kulinarsku baštinu Zagrebačke županije.
Na jelovnicima deset restorana Zagrebačke županije nalaze se domaće juhe, poput juhe od vrganja, ručno rađena tjestenina, samoborske češnjovke, svinjski odresci, medaljoni od lungića, hrskava patka, jela obogaćena crnim tartufom i nezaobilazna samoborska kremšnita. Uz obroke nudi se i bogata selekcija vina i pjenušaca. Cijene jelovnika za tri slijeda variraju između 22,00 i 30,00 €.
Deset restorana s područja Zagrebačke županije pridružilo se ovogodišnjim Danima Okusa, i to iz Samobora (Restoran Salvator, Samoborska klet, Krčma Gabreku 1929. i Kavana Livadić), Velike Gorice (Restoran Mon-Ami i Bistro Babriga), Jastrebarskog (Hotel Princess i Restoran Ivančić), Svetog Ivana Zeline (Izletište Vina Kos Jurišić) i Svete Nedelje, Bestovja (Izletište Suhina).
Informacije na mrežnoj stranici Turističke zajednice Zagrebačke županije, društvenim mrežama Turističke zajednice Zagrebačke županije, mrežnim stranicama/društvenim mrežama objekata sudionika Dana Okusa te na mrežnoj stranici Okusi tradicije zagrebačkoga kraja.
Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Marko Čolić, Zoran Lutz