Dani okusa – tradicija i okusi zagrebačkoga kraja: Dani okusa 2024. – manifestacija za sve ljubitelje autentične domaće kuhinje

In HoReCa
Dani okusa

Manifestacija “Dani Okusa hrvatske tradicije” ove se godine, od 15. studenog do 1. prosinca, održava kao dio nacionalnog gastronomskog projekta. Već tradicionalno predstavljaju se i Dani Okusa zagrebačkoga kraja. Na otvorenju u restoranu Puntjar u Zagrebu novinari su imali priliku kušati raznovrsnu hranu pripremljenu od autentičnih lokalnih namirnica, koje oslikavaju bogatu kulinarsku baštinu Zagrebačke županije.

Na jelovnicima deset restorana Zagrebačke županije nalaze se domaće juhe, poput juhe od vrganja, ručno rađena tjestenina, samoborske češnjovke, svinjski odresci, medaljoni od lungića, hrskava patka, jela obogaćena crnim tartufom i nezaobilazna samoborska kremšnita. Uz obroke nudi se i bogata selekcija vina i pjenušaca. Cijene jelovnika za tri slijeda variraju između 22,00 i 30,00 €.

Deset restorana s područja Zagrebačke županije pridružilo se ovogodišnjim Danima Okusa, i to iz Samobora (Restoran Salvator, Samoborska klet, Krčma Gabreku 1929. i Kavana Livadić), Velike Gorice (Restoran Mon-Ami i Bistro Babriga), Jastrebarskog (Hotel Princess i Restoran Ivančić), Svetog Ivana Zeline (Izletište Vina Kos Jurišić) i Svete Nedelje, Bestovja (Izletište Suhina).

Informacije na mrežnoj stranici Turističke zajednice Zagrebačke županije, društvenim mrežama Turističke zajednice Zagrebačke županije, mrežnim stranicama/društvenim mrežama objekata sudionika Dana Okusa te na mrežnoj stranici Okusi tradicije zagrebačkoga kraja.

Pripremio: Tomislav Radić
Snimke: Marko Čolić, Zoran Lutz

You may also read!

ugostitelj-konobar-kava

OVI indeks pao šesti mjesec zaredom, u lipnju za 8,1 posto

Indeks slobodnih radnih mjesta OVI u lipnju je pao šesti mjesec zaredom na godišnjoj razini, za 8,1 posto, što

Read More...
Donald Tramp i Fridrih Merc

Merc želi brzi dogovor s Trampom o carinama

Sat otkucava u trgovinskom sporu između Sjedinjenih Država i Europske unije. Nepun tjedan dana prije najavljenih novih američkih carina

Read More...
poljoprivreda

Zasijano više pšenice, kukuruza i suncokreta, a smanjena sjetva šećerne repe

Statistički podaci o prvim procjenama zasijanih površina važnijih usjeva u ovoj godini pokazuju da su povećane površine pod pšenicom,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design