Zagreb u lipnju posjetilo 30 posto više turista

Zagreb

Zagreb je u lipnju posjetilo gotovo 138 tisuća turista, što je 30 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, dok je s 245 tisuća noćenja zabilježen porast od 32 posto, ističu iz Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ).

“Veliki porasti turističkih dolazaka i noćenja u ovogodišnjem lipnju, ali i u prvih šest mjeseci ove godine, iznova potvrđuju da je Zagreb postao nezaobilazno cjelogodišnje turističko odredište, a vjerujemo da će se dobri turistički rezultati nastaviti i tijekom ljeta te do kraja godine”, poručuju iz TZGZ-a.

Zanimanju turista za Zagreb pridonose sve atraktivnija događanja, među kojima je u lipnju održan InMusic festival, a nadalje će tome svakako, kako očekuju u TZGZ-u, pridonijeti bogata ljetna ponuda koncerata i drugih događanja na otvorenom kao i druge manifestacije i projekti. Među njima za 14. srpnja najavljuju četvrto izdanje “Dvorišta” u sklopu kojih se građanima i turistima omogućuje da zavire i provedu ugodne trenutke u nekim od do sada za javnost zatvorenih zagrebačkih dvorišta uz kuće i palače na gornjem gradu i drugdje.

Iznoseći podatke o fizičkom turističkom prometu za ovogodišnji lipanj, u TZGZ-u naglašavaju da su najbrojniji turisti bili iz Južne Koreje, SAD-a, Njemačke, Kine i Velike Britanije, dok su po noćenjima na prvom mjestu turisti iz SAD-a.

Dvoznamenkaste poraste dolazaka i noćenja od 19 i 18 posto Zagreb je ostvario i tijekom prvih šest mjeseci ove godine i to s ukupno 533 tisuće turista koji su došli u glavni hrvatski grad te s njihovih 961,3 tisuće noćenja.

Većinu dolazaka i noćenja pritom su ostvarili strani turisti, kojih je u šest mjeseci ove godine u Zagreb došlo 23 posto više, a ostvarili su i 21 posto više noćenja.

S ostvarenim rezultatima u lipnju, kao i u prvoj polovici ove godine, Zagreb se po broju noćenja kao jedina destinacija iz kontinentalnog dijela zemlje svrstao među jadranske županije te je s 961 tisućom noćenja na sedmom mjestu, iza Istre, Kvarnera, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Zadarske i Šibensko-kninske županije. (H)

Pročitajte još vijesti!

1-dm millennium jump 2016

Što nas očekuje na 11. dm millennium jumpu?

Tri skoka za Dječji vrtić Latica i socijalnu samoposlugu u Zadru Jedanaesti dm millennium jump održat će se u

Read More...
hup drilo balen

Digitalnom transformacijom ICT industrija može multiplicirati ukupni gospodarski rast

Hrvatska udruga poslodavaca, HUP- Udruga informatičke i komunikacijske djelatnosti predstavila je danas u prostorijama HUB385 rezultate analize hrvatskog ICT

Read More...
mediteran

HGK: Hrvatski turizam raste, ali je najnekonkurentniji na Mediteranu

Hrvatski turizam i ove godine ostvaruje izvrsne rezultate sa svih tržišta i povećanje gotovo svih segmenta poslovanja, no i

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Prijavite se na naš newsletter!