Zagreb u lipnju posjetilo 30 posto više turista

Zagreb

Zagreb je u lipnju posjetilo gotovo 138 tisuća turista, što je 30 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, dok je s 245 tisuća noćenja zabilježen porast od 32 posto, ističu iz Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ).

“Veliki porasti turističkih dolazaka i noćenja u ovogodišnjem lipnju, ali i u prvih šest mjeseci ove godine, iznova potvrđuju da je Zagreb postao nezaobilazno cjelogodišnje turističko odredište, a vjerujemo da će se dobri turistički rezultati nastaviti i tijekom ljeta te do kraja godine”, poručuju iz TZGZ-a.

Zanimanju turista za Zagreb pridonose sve atraktivnija događanja, među kojima je u lipnju održan InMusic festival, a nadalje će tome svakako, kako očekuju u TZGZ-u, pridonijeti bogata ljetna ponuda koncerata i drugih događanja na otvorenom kao i druge manifestacije i projekti. Među njima za 14. srpnja najavljuju četvrto izdanje “Dvorišta” u sklopu kojih se građanima i turistima omogućuje da zavire i provedu ugodne trenutke u nekim od do sada za javnost zatvorenih zagrebačkih dvorišta uz kuće i palače na gornjem gradu i drugdje.

Iznoseći podatke o fizičkom turističkom prometu za ovogodišnji lipanj, u TZGZ-u naglašavaju da su najbrojniji turisti bili iz Južne Koreje, SAD-a, Njemačke, Kine i Velike Britanije, dok su po noćenjima na prvom mjestu turisti iz SAD-a.

Dvoznamenkaste poraste dolazaka i noćenja od 19 i 18 posto Zagreb je ostvario i tijekom prvih šest mjeseci ove godine i to s ukupno 533 tisuće turista koji su došli u glavni hrvatski grad te s njihovih 961,3 tisuće noćenja.

Većinu dolazaka i noćenja pritom su ostvarili strani turisti, kojih je u šest mjeseci ove godine u Zagreb došlo 23 posto više, a ostvarili su i 21 posto više noćenja.

S ostvarenim rezultatima u lipnju, kao i u prvoj polovici ove godine, Zagreb se po broju noćenja kao jedina destinacija iz kontinentalnog dijela zemlje svrstao među jadranske županije te je s 961 tisućom noćenja na sedmom mjestu, iza Istre, Kvarnera, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Zadarske i Šibensko-kninske županije. (H)

Pročitajte još vijesti!

dm Deset najbrzih natjecateljica

Najveća dm ženska utrka do sada okupila 7.880 sudionika

Prikupljeno više od 115.000 kuna za udrugu Europa Donna U subotu, 16. lipnja, sedma dm ženska utrka okupila je

Read More...
burza

U nesigurnom trgovanju većina svjetskih burzi porasla

Na većini svjetskih burzi cijene su dionica prošloga tjedna porasle, no vladala je nesigurnost zbog povećanja kamata američkog Feda,

Read More...
benza

Cijene nafte pale nadomak 75 dolara, u fokusu mogućnost povećanja ponude

Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima nadomak 75 dolara uoči sastanka Organizacije zemalja-izvoznica nafte (OPEC) u

Read More...

Komentiraj:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Skoči do alatne trake